Snakk om åndelighet

Postet av chowbow 9-10-2008

En hyggelig person som kaller seg Sol skrev en epost til meg. Hun hadde mye på hjertet så jeg fikk lov til å legge ut eposten her på bloggen min. Jeg kommenterer under. Alle andre er også velkommen til å kommentere. Dette kan bli en interessant prat om åndelighet og annet 🙂 Heng på.

Eposten:

Hei!

For noen uker siden dukket bloggen din opp på skjermen min, jeg hadde ikke søkt etter den, men var som vanlig ute og lette etter noe. Jeg er meget interessert i det spirituelle, noe som for meg er det mest naturlige som finnes. Har selv gått kurs i ThetaHealing, og dette ga meg den bekreftelsen som jeg har savnet i alle år; at vi faktisk alle kan være Healere, – gjennom Gud. At vi ikke trenger å slite oss ut fysisk eller psykisk ved å gi healing, men at det faktisk gir mer energi! Jeg har personlig gitt healing, både nær- og fjern-, ut ifra meg selv og mine varme hender. Og dette har fungert, men jeg har også da følt den andre personens smerte i min egen kropp. Til daglig jobber jeg med mennesker som har det vanskelig følelsesmessig, noe som selvsagt påvirker meg da jeg er meget sensitiv. Men når jeg kom i kontakt med thetahealing forandret dette seg fordi jeg bruker kraften fra Gud. Jeg er Guds verktøy, og da forstår jeg enda bedre mine oppgaver her i dette livet.

Jeg har selv hatt det svært tøft gjennom livet, men så etter hvert at jeg skulle bruke mine egne erfaringer til å hjelpe andre ut av mørket. Så jeg har hatt kontakt med Gud i mange år, men som så mange andre, vært redd for denne utrolige kraften. Men likevel, i mine aller mørkeste stunder, har jeg påkallet Gud, – og fått svar! Men det har vært en lang prosess, og jeg har fortsatt mye å lære, – heldigvis! Men jeg føler nå at jeg har kommet til et nytt, stort platå, hvor alt er mulig. Det eneste jeg trenger å gjøre er å stole på at Gud vil veilede meg videre.

I går kveld var jeg inne på bloggen din og leste at du brukte thetahealing, – dette inspirerte meg til en samtale med Gud; jeg gikk opp til Skaperen av alt som er, og stilte spørsmål, og svarene kom så raskt, noen ganger før jeg hadde spurt.

Så jeg vil bare takke for at du har startet denne bloggen, – temaet er så viktig i vår tid. Vi har jo alle kontakt med Gud når vi blir født, men mange av oss mister denne kontakten når vi vokser opp. Men det som er så fantastisk er at vi kan finne den igjen, – fordi den er der hele tiden 🙂

Vennlig hilsen Sol

Legg til på Facebook

10 kommentarer

 1. chowbow sier:

  Tusen takk for det.

  Det var en flott epost.Og veldig fint forklart hvordan du opplever healing. Jeg tror at det forklarer hvordan mange andre opplever healing også. Særlig de som har gjort healing selv. Jeg fikk veldig lyst til å poste denne eposten på bloggen min. Jeg tror at du forklarer noe som mange tenker på, men som de kanskje tror at de er alene om. Ved å lese det du har skrevet kan noen personer kanskje forstå at de ikke er alene om opplevelsene sine 🙂

  Og måten du skriver på er så optimistist, det gir håp.

  Det gir ihvertfall meg håp 🙂

  Lyshilsen fra Chowbow.

 2. Sol sier:

  Hei igjen!

  Gud har fortalt meg at min livsoppgave er å bruke av meg selv og mine egne erfaringer til å opplyse og hjelpe andre mennesker i deres søken etter et godt og kjærlighetsfullt liv. Og det gjør jeg nå, selvom veien til opplysning til tider kan være lang og kronglete og jeg har vært nødt til å være meget tålmodig. Likevel har det vist seg at det lå en større mening bak, som jeg ikke så før etter lang tid.

  Samtidig forstod jeg at det var en mening med all motstand, for motstand innebærer at det er noe nytt og større som skal fram. Og er det noe jeg har lært, så er det at når vi mennesker opplever motstand, så skal vi ikke stoppe der, nei vi skal stå i selve motstanden, og da kan jeg fortelle deg at det skjer ting 🙂

  Dette ble visst et nytt tema, men det er så godt å skrive ned det som fyller tankene, og så vite at den som mottar er i samme tankebane som meg selv 🙂 Jeg har heldigvis venner som jeg kan snakke med dette om, men det blir noen ganger så liten tid til å snakke om det som for meg er det aller viktigste i livet; nemlig vår åndelighet. Vi kan oppleve den, hele tiden om vi er innstilt på det, men samfunnet er lagt opp slik at vi skal holde den tilbake det meste av tiden, og slik vil ikke jeg leve.

  Men ønsker jeg å forandre noe, så må jeg gjøre det, ikke sitte og vente på at noen andre skal ta tak i det; det er mitt liv, det er ditt liv, det er alle menneskers liv, – og jeg vil leve det til fulle, her og nå!

  Gode tanker,
  fra Sol 🙂

 3. chowbow sier:

  Enda en fin epost Sol, takk.

  Det med motstand er noe jeg tar tak i. Først og fremst ved å reflektere over mennesker som gir meg motstand og faktisk gi det de sier en sjanse selv om jeg stritter av motstand. Kjæresten min sier at ved å gjøre det man har motstand mot så kommer man videre. Ja, hun tror hun er smart hun he he, og det er hun 🙂
  Men jeg tror det er en stor utfordring for de fleste mennesker å stå i motstanden og la motstanden føles på kropp og sjel. Det kan være smertefullt, fysisk og psykisk. Kanskje motstand ikke er dekkende for det virkelige resultat av å la seg føle motstand. Man kan helt klart si at motstand egentlig er mulighet. I det praktiske liv kan man jo f.eks. tenke seg at når man får motstand i en diskusjon så skal man ikke kalle det motstand, men mulighet. Vel, det er jo gammelt nytt egentlig 😀

  Oj, dette ble litt innviklet skrevet, håper dere forstår hva jeg mener. Hva mener dere om motstand?

 4. Sol sier:

  Det du sier om mennesker som gir deg motstand synes jeg er interessant. For det de gjør er at de trigger noe i deg, og da kan du jo stille deg selv følgende spørsmål; hvorfor stritter jeg imot? hva er det som gjør at jeg «holder igjen»? hvorfor kan jeg ikke bare si det som jeg føler og la det være med det? Selvfølgelig har alle mennesker rett til egne meninger, men når vi reagerer med motstand så ligger det mer bak.
  F.eks. så har jeg i det siste følt motstand når jeg møter mennesker som forteller meg at det er tøft å starte egen bedrift, at det ikke er sikkert at jeg klarer det, har du egentlig det som skal til, osv. Da har jeg virkelig kjent etter, kanskje hatt en samtale med Gud, og fått til svar at jeg skal gjøre akkurat det jeg gjør, og ikke gi meg, hjelpen kommer så lenge jeg gjør det som er riktig for meg og som jeg ønsker å drive med. Og jeg blir sint når jeg får motstand, og det er enda bedre; da bruker jeg den kraften som sinne er og jobber enda hardere mot mitt mål. For det som disse personene trigger i meg, er rett og slett en slags frykt for å gå videre. En frykt for å feile og kanskje også en frykt for å lykkes? Og all denne frykten kommer fra fortiden, jeg har tatt den med meg og treffer på den innimellom, spesielt når jeg nå kommer inn i miljøer og områder som jeg ikke har så mye kunnskap om, og som jeg kanskje har litt forutinntatte meninger om. Her møter jeg også en del autoritetspersoner, og er det noe som har trigget meg gjennom livet, så er det autoriteter. Men ser jeg på meg selv, så har jeg en sterk autoritær side, så hvem er det egentlig som trigger hvem?…

  Sol

 5. GK sier:

  Jeg kom tilfeldigvis over denne siden i søken på matoppskrifter.
  Jeg har gjennom noen år nå åpnet fler og fler dører i meg selv. Det hele begynte med en mage som slo seg vrang og det ble operasjon. Etter en stund innen «legeverden» følte jeg at det måtte være noe mer. Svarene de gav meg var overhodet ikke tilfredstillende. Ingen kunne si hvorfor jeg hadde blitt syk, jeg måtte bare leve med det. Og så disse medisinene!!!!!!! Sier ikke mer. Jeg fikk tips av en tante og onkel om kiesiologi. TAKK GUD FOR DET!! Igjennom det åpnet plutselig de stengte dørene seg. Kroppens evne til å heale seg selv, åndeverden, de sterke kreftene i oss selv. Det viste seg at jeg ikke er så hjelpeløs som jeg trodde. Gjennom leger, kristendommen (iallefall sånn jeg tolket den), så var det ingenting jeg kunne gjøre selv. Jeg måtte høre på og gjøre som andre sa. Jeg føler jeg enda har noen dører som skal opp, men har fått ro med så mye!! Hjelp, jeg kunne skrevet og skrevet, så masse å dele så masse å finne ut!! Jeg er iallefall blitt mer tolerant ovenfor andre. forstår mye mer hvorfor noen handler som de gjør. Det siste jeg har fått i hendene i min søken er Hemmeligheten, the Secret. Herlig å kunne lese sånne ord og forstå dem. Jeg er også glad for at jeg har folk rundt meg som ikke er helt fremmed for tanken på vår egen healende kraft!! Nå må jeg stoppe. Har barn som kaller.:)
  Sender ut gode tanker!!

  GK

 6. Måne sier:

  Guds ord tolkes slik at når du er kjærlighet, – og kun kjærlighet, da har du «oppnådd» Gud.
  Èn person i Bibelen hadde denne gaven, Jesus. Samme person ble også omtalt som Guds sønn. Hans mål var å lære oss å bekjenne og å tro. Bekjenn og tro, himmelen står åpen.

  Hvorfor var det kun Guds sønn som hadde evnen? Fordi det ikke er mulig for mennesker uten ren kjærlighet. Mennesket kan derimot hente evner og energi fra et annet sted, det mørke. Vi gjør godt (i tilfelle av overnaturlige handlinger) ikke gjennom Guds kraft, men gjennom mørket. Talløseeksempler viser at smerten og lidelsen vender tilbake etter menneskelig håndspåleggelse. – Den forsvinner kun for en stund. Du har i utgangspunktet gjort godt, men ikke for uten heftelser og varighet.

  Hva er prisen? Har din ånd søkt kraft gjennom noe man absolutt ikke skal være bekjent av?

  Mennesker skal ikke leke Gud, mennesker skal gjøre godt gjennom gjøremål, ikke «åndelighet basert på en kraft dere ikke kan VITE opphavt til. Mørkets kraft er tilslørt og søker å lure deg. Kall det gjerne Gud og (S)satan, gode hjelpere/dårlige, lyset/mørket/.

  Man sier Gud har snakket til meg? Hvordan vet du at du ikke ble forledet? Søk i ditt indre, er du 100% ren kjærlighet? Bærer du aldri nag, sniker det seg aldri inn en fordom, kjenner du aldri at snev av misunnelse og sjalusi, blir du aldri irritert, blir du aldri opgitt, går du aldri lei et menneske, elsker du Adolf Hitlers sjel like høyt som din neste?

  Jeg vil tørre å påstå at inntil videre kan intet menneske på jorden påberope seg samtlige egenskaper. Hvorfor har kristendommen til all tid kalt kontakten med åndeverden for hedensk?

  Jeg vil tro det kan finnes enkelte på Jorden som har fått evnen av Gud, slik som Snåsamannen, med bemerkelsesverdige resultater. – Men alle andre som hevder seg synske, har kontakt med åndeverden, helbreder kneet til tanten sin etc- tenk dere om. Er ikke millioner av helbredere med kraft fra Gud, har det som bigeskjeft, spår i kort, quija, sanser det ene og det andre etc.

  Om det var en plan fra Guds side, hvorfor kun gi et fåtall slike evner, et fåtall som gjør ekstremt lite ut av evnene sine for almennheten, sett bort i fra Snåsamannen.

  Jeg er ikke en gladkristen fra bibelbeltet, ei heller en skeptiker til religion. Jeg kjenner Gud i mitt hjerte, og jeg støtter kirkens skepsis fullt ut. Guds mening er ikke at vi skal helbrede hverandre, vi skal ELSKE hverandre. Og nei, vi helbreder ikke gjennom å elske. Elske er et psykiskplan hvor utstråler kjærlighet, Denne kjærligheten gjør godt gjennom mellommenneskelige relasjoner, den fikser ikke fysiske problemer. Slikt kalles i de fleste tilfeller plasebo.

 7. Lene sier:

  Jeg er svært skeptisk til folk som påstår at de kan helbrede. Pg jeg er skeptisk til at det finnes noe unikt og godt her i verden for oss mennesker. Grunnen til det er at jeg har opplevd store tap i livet mitt som begynte allerede da jeg var 12 år. Nå er jeg 32. Anoreksi, rusmisbruk, psykiske problemer, underlivsproblemer, ryggproblemer, hodepine, nakkesmerter. Hele livet mitt etter fylte 12 år har vært preget av smerte, uro og et ønske om å komme seg unna. Jeg har opplevd en viss ånedlighet den siste tiden ved at jeg føler jeg drømmer mye rart. Men de fysiske sykdommene er de samme. For min del har jeg tenkt at livet på jorden er en test, en slags mellomvei hvor vi blir testet for hvordan vi er som mennesker. Om vi er verdt et evig liv eller ikke. Kanskje har jeg tatt feil. Jeg vet bare at jeg har stått imot så mange prrøvelser nå at jeg snart ikke orker mer. Har forsøkt Snåsamannen, men han bare brenner brevene sine. Skuffende.

 8. chowbow sier:

  Hei Lene.
  Det finnes tusenvis av mennesker som har det som deg, som tviler på healing og annen åndelighet. Jeg selv er en av de menneskene som ikke har tatt alt jeg har blitt servert for god fisk. Men jeg har opplevd mange ting som gjør at jeg vet at det finnes måter å bli healet på som ingen doktor kan forklare. Har du selv fått healing noen gang? Synd at ikke Snåsamannen svarer deg, men jeg har inntrykk i fra media at han har meget gode grunner til å trappe ned virksomheten sin.

  Det du sier om at vi er her på jorden for å testes er jo en interessant tanke, jeg har ikke hørt om noen som har sagt det før og jeg syns det er spennende å tenke på forskjellige muligheter for at vi finnes.
  Selv mener jeg at jeg er her for å lære.

 9. Geir Olmod Garatun sier:

  Hei! Hørt om Automatisk skrift? Det har lite med healing å gjøre, men det kom til meg da jeg var 19 (nå 40) i form av 8 tall og seksbladede blomster med en sirkel i midten i starten. Har alltid likt å tegne, men skjønte ingen ting, da pennen tok kontroll og gav meg øvelser som beskrevet. Så kom skriften.

  Personen som førte pennen heter Amalie og døde i 1908 av tuberkolose. Hun sa hun var en av mine skytsengler. Hun er veldig vag på direkte – spørsmål, som «hva heter min mormor» «Hvor ligger nøklene mine» osv, men er unik til å forutsi hendelser i fremtiden. Enkelte som har fått ønsker oppfylt, har selvsagt fått med seg skriften, som er sammenhenngende og uten prikker, komma etc. kan med øvelse tolkes. Mange har ringt meg og fortalt meg at alt som ble sagt har skjedd, bla en berømt psykiater, som ikke navngis (Enda) her, av respekt for hennes integritet! Det lugger liksom i armen når hun vil at jeg skal si noe, som har betydning for en eller annen i fremtiden, men alle har jo sin frie vilje til å endre fremtiden. Får man beskjed om at anno**** skal man få et barn, så hjelper det lite hvis man et år før steriliserer seg!! Og jeg lurer svært på om andre kjenner til/ har erfart lignende?? Jeg oppfatter ikke kraften som ond, tvert imot! hun taler vel om Gud og nevner ham som den allvitende, allmektige som er , har vært, og alltid kommer til å være. Hun sier at livet vårt består av to, helt enkelt motsridende poler, kall det + og -, som i et batteri, men som oppveier hverandre. Hele kosmos er oppygd av disse, det forklares som for at noen skal føle glede, så må også vedkommende ha opplevd Sorg/Savn o.s.v MÅ ikke, men hun påstår at disse kreftene får hele vårt fysiske univers, uendelig som det er,til å henge sammen av disse polene. I livet etter er vi fri, men allikevel i Guds kjærlighet og skaperverk, for det er i det bildet han skapte oss, som skapende! alt sier hun, bygger på en idè! fra mikrobølger til mobiler og internett. Utvikler det seg? Som Darwin mente? Jøss, ja! men hvorfor er det ikke blitt folk av aper, som det er funnet rester etter, og som bare i små detaljer har utviklet seg på 2 mill år? missing link er ikke funnet, og vil det aldri heller!!

  Takk for en god spalte!

 10. Zuna sier:

  Leit at det ikke er noe mer aktivitet på denne bloggen mer. 🙂

Legg igjen en kommentar

Merk deg: På grunn av spam må jeg godkjenne kommentaren din før den publiseres. Du behøver ikke å sende den igjen.