Healingkurs, mystikk og enkelhet

Postet av chowbow 14-07-2008

Jeg fikk en tankevekkende epost her om dagen og med tillatelse fra epostsender har jeg publisert eposten og svaret mitt her:
———————

eposten:
Leser med stor glede inne på bloggen din om dine meninger, opplevelser og råd som du deler villig.
Selv har jeg holdt på med healing i mange år og har en mening om at dette er Guds kraft, men hva den enkelte velger å kalle dette er opp til hver og en av oss syntes jeg. Jeg må berømme deg for at du holder stø kurs selv ved de «tåpeligste» og morsomme kommentarer i bloggen din fra leserne dine, det bevitner din evne til å akseptere og godta andre for den de er.

Mange er forundret over alle typer healingmetoder og navn det finnes der ute, og blir gjerne litt forvirret av det, og ender ofte opp med en som har mange kurs i alle de forskjellige navnene som finnes hvis de søker etter en healer. Dess mer de kan referere til for sine klienter av kurs og lignende, til tryggere blir det liksom. Selv har jeg kurs, dette i håp om å finne ut hvordan dette kunne brukes. Jeg er jordnær, og har et avslappet forhold til healing og mirakler, men gleder meg ikke noe mindre over mirakler av den grunn. For det er like stort hver gang! Etter noen år erfarte jeg at det slettes ikke var så avansert og mystisk rundt dette som mange gjerne vil ha det til osv. alt foregår i enkelthet og fra hjertet.
Be til Gud, og du får svar. Rett og slett…

Men hva tenker du rundt dette med healingkurs, initieringer og mystikken rundt det hele? Er det så avansert tror du, eller kan vi all enkelhet si at Gud er god og miraklene skjer uansett hvordan vi velger å forholde oss til det?

————————

Mine tanker rundet det som blir sagt i eposten:

Hyggelig at du liker bloggen min. Har blitt litt lite skriving i det siste, jeg har tatt det rolig på den spirituelle fronten i det siste. Det har litt sammenheng med at jeg må finne ut hvordan jeg skal gå frem med hensyn til healing osv., finne det som er riktig for meg.

Jeg mener absolutt at healing er enkelt og likefrem. Min introduksjon til healing var thetahealing som er veldig teoretisk og metodisk godt forklart, men samtidig utrolig omstendelig i utførelsen hvor man skal snakke og spørre klienten hele tiden under healingen.
Men virker det? Ja, det gjør det, men jeg mener at man kan koke ned all den snakkingen og spørringen til noen få, enkle samtaler og spørsmål. Det beste med thetahealingen er at klienten blir oppmerksom på alle problemstilinger gjennom all snakkingen, men jeg velger å gjøre det mye, mye enklere. Så ja, enkelhet fra hjertet er det jeg heller til. Jeg kan ikke fatte på noen logisk eller annen måte at healing må være komplisert, det stemmer bare ikke. Healing må være enkelt. Jeg skjønner ikke at en person som tror på/forstår at healing finnes samtidig kan tro at healing er vanskelig og komplisert. Det er absolutt ingen grunn til at det skal være komplisert.

Hva jeg tenker rundt healingkurs osv. Tja, som sagt var thetahealing en flott inngangsport for meg, for andre så vil ikke det fungere. Men man må jo begynne et sted så healingkurs i en eller annen form ser jeg på som positivt.
Vet ikke hva du mener med initieringer, men mystikken rundt healing m.m. er ikke noe jeg er spesielt glad i. Jeg vet ikke hvem som skaper den mystikken, om det er healerne, de som blir healet, samfunnet, media eller andre, men jo mere åpenhet og jo mindre mystikk jo bedre. Man kan jo noen ganger spekulere i om healere skaper mystikk fordi de vil beholde sin autoritet som healere osv. Det er et inntrykk man får gjennom media ihvertfall, med snakk om spåkoner osv. Tror nok generelt at healere er mere åpne enn det media beretter om og at det er media som skaper mystikk.

Herved en oppfording til alle healere om å være så åpne som mulig.
Det vil alle dra nytte av. Jo mere åpenhet, jo mere snakk om healing, jo flere healere, jo flere blir healet. Høres ikke det bra ut 🙂

Legg til på Facebook

2 kommentarer

 1. Rune sier:

  Hei du! Takk for svar!

  Visst kan man spørre seg om hva som skaper mystikken, og uten å tråkke på noen eller ta alle over en kam skal det sies at som behandler har man stor makt. Makt til å skape både mystikk og grei økonomi… At et healingkurs er greit å få med seg er jeg enig med deg i, her kan man få en grei innføring i hva dette betyr og hvordan man kan utvikle seg videre etter kurset, for det er først etter kurset at utdannelsen starter. Og bruk hjertet til å finne noe som er riktig for deg både ved valg av kurs og arbeidsmetoder. Hver og en av oss er unike redskaper og ingen har en fast fasit på rett og galt!

  Dette med initieringer er noe mange bruker før de ”er healere” etter endt kurs. Altså, kursdeltagere blir åpnet opp for å kunne heale andre mennesker, av kursledere.

  Gud åpner hvis du ber om det!

  Takk for ord, og svar!

 2. Anne Grethe Eikrem sier:

  Det folk ikkje forstår, eller har nok kunnskap om, vert ofte mystifisert. Healing vert jo ofte sett i samanheng med synske, spåing og diverse. Enkelte er redde slike ting. Trur dei fornektar det frykt for å bli avslørt? -høyrest det dumt ut? – er lettare å forhalde seg til konkrete ting som skapar gjenkjennelse og tryggheit. Menneske sinnet er uutgrunneleg, vi er skapt i Guds bilete, berre det er uutgrunneleg i seg sjølv.

Legg igjen en kommentar

Merk deg: På grunn av spam må jeg godkjenne kommentaren din før den publiseres. Du behøver ikke å sende den igjen.