Medfølelse – negative tanker

Postet av chowbow 27-10-2008

Verden blør

Det er ikke usedvanlig å la seg berøre av omverdenen sin og av de energiene som vi møter. Det kan ikke unngås, for faktisk kan vi ikke være uten å oppleve. Vi kan oppleve en stemning når vi trår inn i et lokale, og vi kan oppleve varme og imøtekommenhet fra andre mennesker – eller vi kan oppleve lukkethet og avstand.

Noen mennesker lar seg lett påvirke av slike stemninger: «Slik en positiv energi, det mennesket har, hun/han fikk meg i godt humør!», eller «Neei, en festbrems, nå var jeg glad og så kommer det slik en negativ stemning!»
Her er det viktig å minne på at vi velger selv hvordan vi har det. Har du lyst til å la andre bestemme hvilket humør du skal være i og å ta andre energier inn over deg? Eller velger du å ha medfølelse og forståelse? Gir du mye til et annet menneske for å få fred, og for å bli akseptert av dette mennesket, nettopp ved å hoppe med på en negativ bølge? Hva er holdningen din til det, som foregår – får du uttrykt den?

Ofte glemmer vi hvem vi er og hva vi står for som personer. Det er lett å la seg påvirke av annen mening for vi vil jo helst ikke være utenfor. Men er det ikke akkurat det vi er hvis vi oppfører oss som flertallet – nemlig utenfor oss selv.

For å kunne være i oss selv, må vi altså kunne skjelne og sette grenser. Hva vil vi i bunn og grunn være med til. Merk etter, hvor går grensene dine i forhold til hvem du er. Merk også etter hva du opplever om det er noe du kan stå inne for, eller om det er en annen energi – øv deg i å skjelne.

På det større planet, kan vi også oppleve Jordens energier. F.eks. når vi hører radio eller ser TV. Prøv å stoppe opp og legg merke til alle de opplysningene du daglig blir bombardert med … Hvor mange av dem kan du egentlig bruke til noe i din verden. Hvor mange av dem går du ubevisst rundt med i bagasjen og slik lar deg påvirke av. Blir du lei av det, når du hører om forurensning, ulykker, sult osv. «Det er også Forferdelig hvor Synd Det Er På Dem», blir det sagt.
Det blir skapt en masse negative tanker, en masse negativ energi, når vi på den måten bakker opp om f.eks. dagsrevyens bilder. Vi sluker opplysningene rått og bidrar slik til at det er forferdelig i den kollektive bevisstheten. Det kan være at vi tar begivenhetene helt inn i vårt eget liv, hvor det kommer til å oppfylle hele tankevirksomheten vår, og alt vi kan tenke på er, hvor synd det er for den eller den personen eller hvor fryktelig det er for alle de forulykkede i den og den katastrofen. Til sist blir vi så slukt av den virkeligheten vi får sprøytet inn hver kveld kl. 18:30 at vi begynner å merke det på vår eget kropp. Vi er tynget rent energimessig, kanskje litt deprimerte, og vi føler oss enormt hjelpeløse overfor de uendelige problemene vi syns det er rundt omkring på jorden.

Vi tenker over 90.000 tanker daglig, mange av dem de samme som dagen før, og de fleste av dem er vel negative? Når du ser et bilde på f.eks. TV, vil du helt ubevisst assosiere dette bildet til en masse andre bilder og tanker. Det oppstår noe i retning av 15 billioner hjerneforbindelser bare ved å se på en flate (f.eks. tv-skjermen!!!). Hva er det for noen tanker, hva gjør de med deg og energien din?

Igjen har du et valg. Du kan velge å blø med verden, å bære problemene i ryggsekken din. Eller du kan velge å sende medfølelse til en begivenhet. Medfølelse er ikke det samme som medlidenhet. Du kan helt bevisst bruke 2 sekunder på å sende lys og kjærlighet til det det måtte være – i stedet for negativitet – og sende en bønn ut i universet at det som skjer, skjer for det høyeste gode og i kjærlighet.
Også selv om det kan være vanskelig å forstå at liv ikke alltid er fryd og gammen. Det handler ikke om å forstå hvorfor noe skjer, men om å akseptere livet med ubetinget kjærlighet. Husk hva du sender ut, får du tilbake.
Når du bevisst har sendt en bønn/positiv av sted tanker, vil du oppleve at du likeledes har sluppet den. Den kan ikke lengre tynge deg og påvirke deg. Du har gjort det du kan gjøre like her og nå; du har ikke vært kald og kynisk («det er sin eget skyld»), men du har akseptert det, som skjer, med en positiv tanke.

Likeledes i din hverdag og omgang med andre mennesker – aksepter dem, for dem de er. Aksepter deg selv for den du er. Du er enestående. Det er her vi kan starte, ved å se oss selv som små frø i en kjempe hage. Det er pene positive frø inntil vi velger å bli påvirket i annen retning. Hva ønsker du at du vil bidra hagen (den kollektive bevisstheten) med?

Til slutt får du her en liten øvelse, som du kan prøve:

Du sitter/står med lukkede øyne.
Du merker hvordan føttene dine er solid plantet i gulvet/på jorden.
Ta 3 dype puster, og på utpusten puster du ut alle negative tanker.
Nå smiler du (lag et fysisk smil) og opplever dette smilet bre seg til resten av kroppen din og hele vesenet ditt.
Du sender et stor smil ned til magen din og merker hvordan det blir varmt og trygt.
Du merker hele deg omhyllet i smil, og føler deg beskyttet.
Du hilser på smilet og takker det for å være en del av deg.
Merk at smilet smiler tilbake til deg.
Ta en dyp pust, merk føttene dine og åpne øynene dine når du er klar til det.

«Smil til verden og den smiler til deg».

Denne øvelsen kan du bruke til enhver tid. I starten skal du kanskje bruke 7 minutter, men med øvelse kan du gjøre den ved å tenke tanken «smil» og du vil oppleve det. God fornøyelse.

——————————–

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk. Den er ikke samtalermedgud.no sin mening. Artikkelen er lagt ut her kun som inspirasjon til egne meninger. Du er hjertelig velkommen til å kommentere artikkelen ved å fylle ut kommentarfeltet under her.

Legg til på Facebook

En kommentar

  1. Zuna sier:

    Mye interessant lesestoff her. Det hadde vært interessant om du ville delta på Zuna Forum dersom du ikke selv driver aktiv blogg/forum mer. Blir sittende å lure på hva som har skjedd siden sist denne bloggen ble oppdatert..

Legg igjen en kommentar

Merk deg: På grunn av spam må jeg godkjenne kommentaren din før den publiseres. Du behøver ikke å sende den igjen.