Visualisering og tankekraft

Postet av chowbow 28-10-2008

Hemmeligheten til ubesværet å kunne nå målet sine.
De fleste kjenner til overbevisningen om at det skal arbeides hardt for å nå målet sine, det har vi lært siden vi var små. Og de fleste gjør det også – men hvis man spør om de har oppnådd det de ville i livet, er de fleste svarene fremdeles Nei. Men saken er at hvis vi alltid gjøre som vi pleier å gjøre, vil resultatet også alltid bli, som det pleier å være.

Spørsmålet er om vi helst vil arbeide hardt eller om vi heller vil ha det vi ønsker? Egentlig et lett spørsmål å besvare, men … ….. Tvilen kommer inn, og vi er tilbake i den gamle meia, med hardt arbeid og langt til det mål vi har satt oss i liv.

Hva så? Å få satt noen mål og oppnå dem kan være ganske lett, når vi gir slipp på de hemmende overbevisningene vi henger fast i. En hel verden av muligheter ligger foran oss, for det samme hvilket mål vi setter oss, vil det allerede være skapt i en annen dimensjon. Det vi nå skal gjøre er, å få det manifestert her i den fysiske dimensjonen.

Her er det noen av de viktigste punktene å overholde, når vi setter målet vårt:

Nåtid, nåtid og atter nåtid.
Først og fremst skal målet vårt formuleres i nåtid, som om det allerede er skjedd. Hvis målsettingen vår er formulert i framtid, vil det fortsette å være noe som engang kommer til å skje, like gyldig hvor lenge det går. De fleste av oss kjenner til å si «det gjør jeg i morgen», men da i morgen kom, fikk vi det likevel ikke gjort.

Føl hvordan det føles.
Når man har formulert målet sitt i nåtid, Når det allerede er skjedd, – er det enda viktigere å føle hvordan det føles, når det allerede er skjedd. Følelsen av at det allerede er oppnådd, er en magnet som tiltrekker nettopp det det samme i universet. Jo sterkere følelse, dess større magnet.

Målet skal formuleres positivt.
Sinnet forstår ikke ord som «ikke», «stopp» og «ei» etc. når man lager målsetting. Unngå å formulere målet med det man ikke ønsker. F.eks. «Jeg tillater meg selv ikke å spise usunn mat.»
Sindet vil legge fokus på usunn mat i stedet for det man i virkeligheten ønsker. Derfor vil formuleringen, «Jeg tillater meg selv at spise sunt» ha en helt annerledes positiv effekt, da sinnet vil fokusere på det å spise sunt i stedet.

Det er viktig at målet er realistisk.
Hvis du f.eks. ønsker lønnsforhøyelse og for øyeblikket tjener 25.000 om måneden, så vil det være bedre å fokusere på en lønnsstigning på 5.000 mer i måneden enn å fokusere på en lønnsstigning på enda 25.000. Sinnet din vil simpelthen motarbeide målet, hvis du innerst inn selv syntes det er for stort et hopp fra 25.000 til 50.000.

Jo mer realistiske målet dine er i din egen verden, hvor sinnet kan aksepterer den målsettingen du lager, jo mer realistisk vil det være for deg å slippe de blokkeringene som er inne i deg, for å nå målet din.

Lag i stedet noen delmål, hvor du først setter et nytt mål, når det første målet allerede er oppnådd. På denne måten vender du også sinnet til å tro at det er lett og mange ganger også raskt å oppnå det du ønsker.

Inkluder deg selv i setningen.
Når du ønsker et rent hus, vil det ha større effekt å si: «Jeg tillater mig selv å gjøre rent i huset mitt » enn hvis du sier «huset er rent». For hvis du sier «huset er rent» kan det være du sitter og venter på ett eller annet mirakel, som skal sørge for at huset din blir rent. Hvis du har hatt på en aversjon å gjøre rent, kan det være du plutselig finner ut av at det ikke er så vanskelig, hvis du formulerer det med at «jeg tillater meg selv lett å gjøre rent i huset mitt».

Fokus på sluttresultatet.
Mange lager målsettinger, som fokuserer på måten du oppnår målet på. Men måten skal helt utelates, fordi måten vil begrense de mulighetene du har til å få målet din oppfylt. La det være opp til universet hvordan målet blir oppfylt og se/merk bare sluttresultatet for deg. Hvis du f.eks. bare kan forstille deg å oppnå ferie på Hawaii ved å tjene flere penger, har du allerede utelukket at du vinner ferien eller kanskje får den forært. Derfor se at du allerede er på Hawaii på ferie – merk hvordan det føles.

Din generelle mentaltilstand.
For å fremme målet ditt vil det hjelpe voldsomt, hvis du venner deg til å være i en tilstand av takknemlighet. Vær takknemlig for at målet ditt allerede et oppnådd. Hvis du venner deg til å være takknemlig vil universet komme deg i møte med uventede mirakel. Hvis du samtidig kan være i en tilstand av aksept av at alt er som det skal være og at det ikke er noen grunn til å gjøre om på noe, vil alt faktisk bli gjort om til det bedre. På denne måten begynner vi å flyte med universet i stedet for å motarbeide, bebreide og sende sinne ut i alle verdenshjørner – som vil gjøre opplevelsen din av verden negativ og full av feil og mangler.

Husk på at verden er som vi gjør den til – mentaltilstanden vår styrt av viljekraften vår er det sterkeste verktøyet vi har, det har ingen grenser, derfor vil hele verden forandre seg, når vi holder opp med å beskylde andre mennesker for vår eget elendighet og begynner å ta ansvar for det vi selv har skapt.

Den største gaven du kan gi deg selv – og andre – er å innøve vanen med å være takknemlig og å ha tiltro til at alt er som det skal være akkurat nå. Så kommer miraklene av seg selv.

Hell og lykke til med dine nye mål.

——————————–

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk. Den er ikke samtalermedgud.no sin mening. Artikkelen er lagt ut her kun som inspirasjon til egne meninger. Du er hjertelig velkommen til å kommentere artikkelen ved å fylle ut kommentarfeltet under her.

Legg til på Facebook

3 kommentarer

 1. latino sier:

  synest du er meget reflektert
  er enig i masse du sier på spalltene dine . Gud , har mange navn , samme som når en ser på en amrikaner som feks en hjelper , en kriger. en skikelse mann ikke ser er umulig viss man ser uten å se hva man skal kale det man ser . det viktiskte her må jo då være at man tror det fins noe godt i allt som ikke er .regiliøse har jo mange like syn på gud bare uenig i hva man kaler det og hvordan man viser det , viss du snakekr med gud og får din sins ro og styrke gjennomm det på en positiv måte for dem rundt deg , er det en aura som tilspiser seg og sier du ska ha denne kraften på folk gjenom noen kaler det ene og drt andre

 2. jente18 sier:

  heeei 🙂 ville bare legge igjen et lesetips til dere…

  «Himmelske samtaler»
  En uvanlig dialog med gud

  Av Neal Donald Walsh

 3. chowbow sier:

  Ja, det er veldig mange som liker bøkene til Neal Donald Walsh. Jeg leste noe av første boka hans og fant ikke noe nytt så jeg la de til side, men jeg vet at mange setter stor pris på bøkene. Etter det vesle jeg leste kan jeg også anbefale bøkene hans, det jeg leste var lettlest også.

Legg igjen en kommentar

Merk deg: På grunn av spam må jeg godkjenne kommentaren din før den publiseres. Du behøver ikke å sende den igjen.