Affirmasjoner – hvorfor er det bra å affirmere?

Postet av chowbow 8-06-2008

Hva er en affirmasjon?

Slik som jeg ser det er en affirmasjon en tenkt opplevelse av en viss tilstand. Og denne tenkte opplevelsen vil så bli en tilstand som ikke bare er tenkt, men faktisk er virkelig i vårt daglige liv. At man opplever en hendelse eller tilstand i tankene først gjør at man opplever det samme i livet sitt og med andre mennesker.

Jeg lister opp masse affirmasjoner her. Les igjennom dem og hvis det er en eller flere affirmasjoner som gir deg en spesiell reaksjon på en eller annen måte, det være seg motstand eller positivitet, så hold på den. Skriv den ned og prøv den igjen senere. Det kan være at den affirmasjonen er her for deg 🙂

Jeg skal ikke forklare hver affirmasjon og hva den betyr eller hvorfor/hvordan den virker. Og hvis du ikke har hørt om affirmasjoner før kan det kanskje virke litt rart å bare se en slik liste. Vel, kort fortalt så er disse affirmasjonene setninger som skal repeteres. Og jo mere de blir repetert, jo sannere blir de. Du kan si dem høyt eller bare tenke dem.

Jeg oppfordrer alle til å si dem høyt. Da vil man oppdage at man har stor motstand mot en del utsagn om seg selv. Prøv selv. Stå foran speilet, se deg selv i øynene og si rolig, men tydelig: «Jeg er vakker og alle elsker meg». Gjenta. «Jeg er vakker og alle elsker meg». Og et par ganger til.

Følte du motstand? Klarte du kanskje ikke å fullføre setningen en gang? Kanskje du til og med får hodepine eller har lyst til å gråte. Redd for at noen skal høre deg? Eller kanskje det gikk helt greit og det er den naturligste tingen i verden å affirmere at du er vakker og at alle elsker deg. Hvis det var vanskelig så øv deg så vil du oppdage at det blir lettere og lettere. Du vil oppdage at det er godt å høre deg selv si dette.

Affirmasjonene jeg lister opp her er en blanding av egne affirmasjoner, affirmasjoner fra Louise Hay og affirmasjoner fra boka «Du er hva du tenker» av Liv S. Helgesen. Liv S. Helgesens affirmasjoner er også avarter av Louise Hay sine.

Så til lista:

– Jeg er verdifull

– Jeg fortjener kun det beste

– Jeg tilgir alle som har såret meg

– Jeg tilgir meg selv for at jeg har kritisert meg selv og andre

– Jeg er vakker og alle elsker meg

– Jeg er alltid trygg

– Et trygt og harmonisk partnerforhold er alltid en selvfølge i livet mitt

– Jeg er slank

– Jeg gir nå fort og lett slipp på behovet for tanker og følelser som skaper overvekt.

– Jeg er vakker

– Jeg er god nok akkurat som jeg er

– Jeg er trygg i alle situasjoner

– Andre mennesker viser meg respekt

– Jeg fortjener kjærlighet

– Perfekte muligheter viser seg nå på alle områder av livet mitt

– Jeg elsker og aksepterer meg selv

– Glede er selvsagt i livet mitt

– Jeg er glad i meg selv

– Jeg er en vakker, modig og vidunderlig mann/kvinne

– Jeg lever livet mitt i glede og velvære

– Det er trygt for meg å vite at jeg fortjener det beste

– Kjærlighet fyller livet mitt

– Tankene mine helbreder

– Jeg tar ansvar for behovene mine

– Kun det aller beste skjer meg

– Når jeg følger hjertet mitt skjer det noe godt

– Jeg gir nå slipp på sinne og irritasjon og tilgir alle

– Kroppen min er sterk og frisk

– Jeg er fylt av kjærlighet

– Det er trygt for meg å leve i kjærlighet

– Det er lett for meg å tilgi

– Jeg gir slipp på alt nag

– Jeg aksepterer alle mine vidunderlige sider

– Jeg gir slipp på alle negative oppfatninger og fordommer

– Jeg skaper fort og lett positive resultater

– Det er lett for meg å tenke positive tanker

– Jeg fortjener alt godt

– Positive resultater viser seg fort og lett i livet mitt

– Det er trygt for meg å tenke positivt

– Jeg lærer fort og lett

Det var en skikkelig smørbrød liste 🙂 Men for en flott smørbrødliste, ikke sant?

I tillegg så kan du lage dine egne affirmasjoner. Bare fantasien setter grenser. Du kan gjerne være veldig konkret. F.eks kan du si. «Jeg fortjener en ny bil».

Fyll ut selv:

– Det er trygt for meg å …

– Jeg fortjener å …

– Det er lett for meg å …

Lykke til 🙂 

Legg til på Facebook

14 kommentarer

 1. Lise sier:

  Det som er viktig er å slappe av og kjenne at det man sier er sant for en. Det hjelper ikke å krampe-affirmere iherdig. *erfart*

 2. chowbow sier:

  Takk for at du nevner det. Helt enig.
  Og det går også fint å bare tenke setningene innimellom andre gjøremål i løpet av dagen. Man må ikke sette seg ned å meditere i en halvtime for å affirmere.
  Lise, du har en fin blogg.

 3. Linn sier:

  Min favorittaffirmasjon, som ikke kan gjentas for ofte:

  Dag for dag og på alle måter blir jeg bedre og bedre!

 4. dineVibber sier:

  Affirmasjoner er en fin ting.Det er en måte å snakke med/programere sin underbevissthet på. Jeg vil imidlertid understreke en viktig side: Hvis affirmasjoner skal fungere, må du ha oppriktig tro på dem. Det nytter ikke å lyve for deg selv.

 5. yogagirl sier:

  Affirmasjoner er en fin måte å nå sine mål på.Dersom du ønsker deg noe som ikke føles sant i øyeblikket kan du si «jeg er i ferd med å oppnå…» det du ønsker deg.Det gir meg en god følelse og affirmasjonen føles mer riktig for meg.

 6. chowbow sier:

  Hei yogagirl. For meg er det slik at en affirmasjon som heter noe med «i ferd med» vil bety at jeg alltid er i ferd med å oppnå det jeg ønsker. Ikke at jeg faktisk oppnår det.

 7. moa sier:

  Hei
  Jeg poppet innom og har faktisk aldri vært inne på en blogg. Angående affirmasjon- Leste en bok i 1994 som het «Tenk deg til et bedre liv.»- (det var en svensk bok) og den omhandlet affirmasjonens kraft/effekt. Jeg «affirmerte meg» til flere positive hendelser- og vil sammenligne den prosessen med en idrettsutøvers målbeviste gang mot resultater. Det var fint å få en påminnelse om dette. Jeg kommer på besøk igjen. Ha det fint!

 8. Emma sier:

  Jeg er veldig interessert i affirmasjoner, og bruker det aktivt i min hverdag.
  Nå føler jeg at jeg har kommet inn i en ond sirker, for vi har et hus som skal selges – som ikke blir solgt, og vi begynner å bli utålmodige… prøver å se for meg at huset allerede er solgt og litt forskjellige ting. Noen som har noen tips?

 9. chowbow sier:

  Hei Emma.
  Du kan bruke affirmasjonen. «Jeg fortjener at huset blir solgt slik at jeg får ro»

 10. Yoganita sier:

  Hei 🙂 For en flott blogg dette er. Jeg kom over den da jeg googlet `affirmasjoner` og tok meg friheten til å lenke den til siden min. Håper det er greit? Skriver for øyeblikket om chakrasystemet og trengte en rask of flott innføring i begrepet `affirmasjon`. Ta gjerne en titt.

  http://yoganita-blogg.blogspot.com/2011/04/swadhisthana-chakra-seksual-chakra.html

 11. Magdela sier:

  Hvordan virker det hvis man spiller inn på bånd og hører på dem, vil det ha samme virkning?

 12. Magdela sier:

  ….. og kan man lyve til seg selv når man affirmerer – jeg kjenner masse motstand mot enkelte affirmasjoner – vil de til slutt bli sanne?

 13. chowbow sier:

  Hvem avgjør om det er løgn? Er det løgn selv om du syns det? Hvis jeg sier at du er unik og fantastisk så er ikke det løgn.
  Men ja, du kan affirmere ting du ikke tror på, men du vil oppdage at det kan bli en sannhet når du gjentar det mange ganger. Og det er en deilig sannhet 🙂

 14. chowbow sier:

  Det kan du gjøre. Da må du si «DU er flott», «DU er søt» osv. Poenget er at du skal høre ting om deg selv.

Legg igjen en kommentar

Merk deg: På grunn av spam må jeg godkjenne kommentaren din før den publiseres. Du behøver ikke å sende den igjen.