The Secret – Hemmeligheten

Postet av chowbow 15-04-2008

Jeg har lyst til å snakke om en ting som har vært populært i USA en stund nå og kommer til å bli veldig populært i Norge snart.

The Secret, eller Hemmeligheten (klikk her for å se boken) som det heter på norsk er en bok eller en video som omhandler det å tiltrekke seg det man opplever i livet. «Law of attraction» er et mye brukt utrykk når det gjelder dette. Jeg så filmen for et års tid siden og ble imponert over hvordan The Secret (hemmeligheten) er beskrevet og presentert. Jeg har praktisert dette fra tid til annen og jeg får f.eks. alltid parkeringsplass samme hvor mye biler det er i området jeg skal parkere i.
Men jeg føler at Hemmeligheten omhandler kun en liten del av skaperverket, allikevel en meget viktig del av skaperverket. The Secret er ingen helhetlig teori, men handler mye om å skaffe seg materielle ting, gjenstander som biler, sykler m.m. The Secret handler også om å få orden på det økonomiske i livet. Alt dette er jo veldig viktige aspekter ved livet, ikke mange er lykkelige i fattigdom.

Det er en del aspekter ved «The Law of attraction» som The Secret ikke snakker så mye om. Et aspekt de ikke diskuterer i særlig grad er at man må vite at man fortjener det man manifisterer. Jeg vil snakke litt om det her på bloggen min nå. Still deg spørsmålet om du syns du fortjener den nye bilen du ønsker deg. Får du som svar at du ikke fortjener den eller er usikker på om du fortjener den så har du noe konkret å jobbe med;
Ha en ting klart for deg. DU fortjener alt du manifisterer DEG. DU er verdt å ha det DU manifisterer DEG. DU kan her og nå fri deg fra tanken på at DU er uverdig på noen måte. Uverdige mennesker finnes ikke. Derfor er DU verdig. DU er verdig til å ha/eie alt du kan tenke deg. DU kan i dette øyeblikk fri deg fra all fattigdom.

Gjør en ting nå med en gang. Bytt ut alle DU med ordet JEG i setningene over her. Slik: JEG fortjener… JEG er verdt… osv.

Er det ikke herlig? 🙂 Og det er sant.

Høres det for enkelt ut? Ok, tenk deg da at du er kun èn av mange milliarder menesker på jorda. Hva er det som gjør deg uverdig blandt alle disse menneskene? Gud, skaperkraften, altet eller hva du kaller det dømmer ingen. Hvem er det da som kan dømme deg til et liv i uverdighet? Jo, bare deg selv. IKKE GJØR DET. Lev et liv i verdighet fordi du er stor og enestående og praktfull.

Men tilbake til det jeg begynte å snakke om. The Secret – Hemmeligheten. Selv om den ikke omhandler verdighet eller det å fortjene så er boken en flott mulighet til å bli kjent med prinsippet om at man manifisterer tankene sine, at man høster som man sår. At «Law of attraction» virker.

Legg til på Facebook

12 kommentarer

 1. Viktor Viktorsen sier:

  Glemte å ønske LYKKE TIL! 🙂

 2. Sindre sier:

  Flott omtale av The Secret, nå er det vel ikke lenge til DVD med norsk tekst kommer i Norge? Jeg har selv sett filmen for lenge siden, men føler likevel den er verdt å ha i samlingen når den kommer ut. Har også omtalt boken og filmen på min egen blogg. Så får vi se om nordmenn er klar for dette når den tid kommer. Har en mistanke om at vi er litt for skeptiske her til lands.

 3. nlp sier:

  Ikke alle er enig i The Secret, se bla. klippet The Rub of Attraction (embedded youtube klipp).

 4. chowbow sier:

  Hehe. Den filmen var veldig morsom. Takk.

 5. Ine sier:

  Hei! Synes du hadde en fin omtale om boka/fimen! Har selv sett filmen da jeg var på et hardt stadie i livet mitt. Driver nå å leser boka bak boka(the secret). Jeg bruker the secret hver dag, hele tiden å har forandra livet mitt til det ugjenkjennelige:) Har manifistert meg nytt hus, ny jobb, klarte å manifistere mg 150 000,- på 1mnd:) Jeg vil bare ønske lykke til å min mening om dette er at d absolutt bør prøves, for det funker!!:) Feelgood.

 6. chowbow sier:

  Hei Ine.
  Det var virkelig noe til resultat. Utrolig flott å høre om det. Lykke til videre også 🙂
  Hva gjorde du Ine, hva slags metode brukte du? Ser du alt for deg eller tenker du bare på ord? Bruker du ting ellers, som å skrive ned det du vil ha?
  Hadde vært veldig morsomt å høre litt mere detaljert om hvordan du klarte det. Kanskje andre kan gjøre det samme.

 7. Torill Savland sier:

  Jeg har lest boken og jeg anbefaler alle å lese den.

 8. Ulli sier:

  Hei!
  Jeg har sett filmen og blev vel ikke så imponert. Men, Takk for omtalen!

  Det du skrev om hva som mangler i boken lyste nemlig opp akkurat det som mangler for meg; verdighet og det å fortjene.

  Jeg er veldig glad for at du satte ord på det. Men vet ikke helt hvordan få verdigheten på plass.
  Noen tips om Det? Jeg har en litt hul og forlatt følelse for meg selv.

 9. Siddy sier:

  Hei!
  Fin omtale om «The Secret» her. Jeg så filmen for snart et år siden, og kort tid etter ble jeg kjent med så mye annet rundt og så mange dypere ting som ga grundigere forklaringer enn hva filmen gjør. Det handler nemlig ikke bare om hva vi tenker. Jeg for min del har gått rett til kilden, og de folka som filmen opprinnelig skulle handle om, nemlig Esther og Jerry Hicks, og deres bøker. Hvis man googler Law of Attraction, eller navnene deres finner man nok frem til dem. De ønsker ikke å markedsføre seg selv så hardt, så da gjør ikke jeg det heller.
  Så førte altså denne filmen til at jeg fant frem til det jeg altid har savnet 🙂
  Jeg tror nå veldig på det også, at de som vil og ønsker, de finner. De andre skal etter min mening få lov til å finne det de vil ha 🙂

  Er det noen av leserene her som kjenner til den russiske Anastasia?

  Og et spørsmål til Cowboy her; er det Theta-healing du driver med?

  Beste ønsker til de som leser 🙂

 10. chowbow sier:

  Hei Siddy. Tusen takk for kommentaren.
  Jeg har blitt kalt mye rart her. Cowboy, boycow, chowchow, bowbow osv 😀 ,men jeg kaller meg altså chowbow.

  Til spørsmålet ditt. Nei, jeg gjør ikke theta healing. Jeg har lært thetahealing, men fant ut at det blir alt for omstendelig og teknisk for meg. men jeg healer direkte fra skaperkraften ja, og skaperkraften gjennom hjertet.

 11. Siddy sier:

  Hei igjen *chowbow* 🙂
  Beklager dette med navnet, jeg har tenkt mye på det etter at jeg sente innlegget. Så bra du svarte med et kommentar om det! Enda en bekreftelse på Law of Attraction in action 🙂 Kuuult! hehe
  Jeg har også vært litt inne på Theta healing, og synes det er et veldig spennende felt. Flott å se hvor mange får veldig god kontakt og gode resultater for seg selv og andre. Jeg må dog si som du og sier, at jeg syntes det var drøytt omstendig og komplisert. Rotet meg så fort borti å tenke på andre ting jeg! hehe
  Godt at du har funnet din vei til skaperkraften!
  Du får hilse så mye fra meg! hehehe

  Siddy

 12. Edvin M sier:

  Hemmeligheten er der sjøl om d ble stilt her ;))
  D mentale e vel like viktig som alt annet ;)) Har en tro så har en muligheter , for uten tro så greier en ikke d minste 🙂
  Mye interessant her inne , lærer noe hele tiden , også av hverandre ;))
  Håper d blir liv her inne …
  Mvh Edvin M

Legg igjen en kommentar

Merk deg: På grunn av spam må jeg godkjenne kommentaren din før den publiseres. Du behøver ikke å sende den igjen.