Avgiftning – en guide

Postet av chowbow 15-10-2008

5 lette effektive måter å avruse kroppen på – samt litt naturlig hjelp til «dagen derpå» med en helsende kur mot «tømmermenn».

Guiden er alene veiledende og må ikke erstatte fagkyndig rådgivning eller legende behandling.

Selv om det ikke finnes noen konsensus om at hodepine, depresjon og kreft forårsakes av giftstoffer (toksin), tilsetningsstoffer (additivs) eller plantevernmidler, så er en lang rekke eksperter enige om at de nedenstående rådene kan hjelpe til at man føler seg sunn og frisk samt mer energifull.

Svett det ut!

De fleste har hørt det gode gamle rådet om å «svette det ut» og det er faktisk et godt råd. Et saunabesøk kan gjøre underverk og fjerne en lang rekke av kroppens giftstoffer. Vær oppmerksom på å ta inn rikelig med væske, helst vann, etter saunaoppholdet, så kroppens væskebalanse gjenopprettes.

Du er hva du spiser!

Man trenger ikke bli vegetarianer for å spise sunt, men man bør være oppmerksom på hvilke giftstoffer man tar gjennom inn matvarene. F.eks. bør kjøtt være sertifisert økologisk, så det er en overveiende sannsynlighet for at det er fritt for hormoner og plantevernmidler. Mange ikke-økologiske frukter og grønnsaker kan også være overflatebehandlet eller inneholde rester av sprøytegifter.

Naturlig rengjøring

En lang rekke av våre hverdags-rengjøringsmiddel inneholder kjemiske giftstoffer og ofte kan de med like godt resultat erstattes av de gode gamle kjerringrådene. Vanlige husholdnings artikler som f.eks. eddik, appelsinolje, sitronsyre, soda og Tea tree olje kan i mange tilfeller fungere som fremragende rengjøringsmidler.

Naturlig personlig pleie

Huden utgjør langt den største delen av kroppen og derfor bør man være særlig oppmerksom på hvilke stoffer som absorberes gjennom huden. Valg av feil hudpleieprodukter kan være ytterst skadelig. Det finnes en lang rekke naturlige hudpleie produkter uten tilsetningsstoffer på markedet. Skal det velges blant de «vanlige» produktene, så gjør det til en god vane å lese opplysningene på etiketten, så de produktene som velges til personlig pleie inneholder minst mulig av de stoffene som kan irritere eller skade huden.

Utrensing

Leveren vår arbeider som et filter, som beskytter kroppen mot tusenvis av giftige substanser. Hjelp leveren ved å ta rikelig inn med væske, overvei evt. supplerende helsedrikke eller av og til en utrenskningskur.

Dagen derpå

– hvordan man kvitter seg med «tømmermenn»!

Selv om medisinskapet kan være fullt av en masse «gode midler», så kan de bare reparere en minimal del av problemet, det er nemlig primært: dehydrering (væskemangel).
«Tømmermenn» skyldes en kompleks kjede av kjemiske reaksjoner i kroppen etter inntak av alkohol, som ikke bare medvirker et væsketap men også mangel av natrium og kalium. Resultatet er typisk hodepine eller kvalme, svakhets følelse, svimmelhet og søvnløshet.

Hvis du skulle ha fått litt for mye i går, så er her noen gode, naturlige råd til å komme til tømmermennene til livs:

* Vann – er det første skrittet og det viktigste til å bekjempe væsketapet.
* Kaffe – vil friskne opp, da koffeinen vil vekke deg til live og redusere hodepinen. Men da kaffe også dehydrerer og kan gi deg mageproblemer, så er det viktig å drikke mye vann, hvis du velger kaffe som et middel i kuren.
* Egg – inneholder proteiner som gir energi. Egg inneholder også cystein, et næringsstoff som regnes som godt for avrusing av kroppen.
* Energidrikker – kan supplere de manglende næringsstoffene og medvirke til å gjenskape noe av væskebalansen – husk at vann er det viktigste.
* Ingefærte – kan hjelpe en dårlig mage.
* Varm suppe – beroliger magen og hjelper væsketapet.
* Bananer – er rikholdige på magnesium og kalium, stoff som er blitt brukt av opp kroppen under større inntak av alkohol.
* Honning – kan øke blodsukkernivået.
* Tomatjuice – inneholder salt og hjelper dermed kroppen til å holde på væsken.
* Fruktjuice, frisk frukt og rå grønnsaker – vil hjelpe kroppens væsketap og supplere med vitaminer og andre næringsstoffer.

——————————–

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk. Den er ikke samtalermedgud.no sin mening. Artikkelen er lagt ut her kun som inspirasjon til egne meninger. Du er hjertelig velkommen til å kommentere artikkelen ved å fylle ut kommentarfeltet under her.

Legg til på Facebook

Legg igjen en kommentar

Merk deg: På grunn av spam må jeg godkjenne kommentaren din før den publiseres. Du behøver ikke å sende den igjen.