Hva er healing?

Postet av chowbow 13-10-2008

Hva er healing?

Å heale betyr å helbrede og skape balanse ved hjelp av energi, å bringe mennesket i kontakt med helheten sin fysisk, følelsesmessig, mentalt og åndelig.

Healing kan brukes til mange ting

Det er ikke bare syke mennesker eller mennesker med ubalanser som kan ha nytte av healing, men også friske og velfungerende mennesker kan bruke healing i forbindelse med selvutvikling.
Den følelsesmessige tilstanden betyr mye for det fysiske velbefinnende. Den energien som tilføres under healingen, kan også brukes til å fremme positive sider og kreative egenskaper.

Eldgammel behandlingsform

Healing er en eldgammel behandlingsform, og det finnes mange forskjellige former for healing. Imidlertid er det det fellestrekket for all healing at det er en kanalisering av energi som kommer utenifra, og at healeren arbeider med: «det hele mennesket». Det vil si at man ønsker å finne fram den virkelige årsaken til en ubalanse for å behandle symptomet.

Når et område hos en person er i ubalanse, betyr det at det er en blokkering i et energifelt, at energien ikke flyter fritt, men langsomt eller kanskje nesten er gått i stå. Det kan det være fysiske årsaker til som f.eks. operasjoner, slag, smerter, sykdommer eller lignende.

Men en blokkering kan også ha en psykisk årsak, en problematisk oppvekst, uhensiktsmessige restriksjoner, sjokk, traumer, følelsen av forlatthet eller stress er alle typiske påvirkninger som kan gi blokkeringer.

Jo flere blokkeringer et menneske har, jo vanskeligere vil livet være for den personen som har blokkeringene. Det vil være viktig å få satt lys på de områdene som er i ubalanse eller få gjort problemet synlig slik at de vanskelighetene som er, kan bearbeides, så energien igjen kan flyte fritt og personen ikke lengre skal tumle med det problemet.

Healing er Universets gave til oss!

Å motta og gi healing er det deiligste som finnes!

Det krever imidlertid, som med alt annet at man har et åpent sinn og gir healingen tid til å forplante seg.

Man er to personer om å få healingen til at lyktes – healeren og den som blir healet!

Det er med healing som med all annet behandling, det er ikke alltid det lykkes, som at noen forutsetninger skal være i orden – og en av dem er at man åpner sinnet sitt og mottar healingen.

Healing krever ingen religion, alle kan motta healing uansett hvor i verden de kommer fra!

mange healere arbeider ut fra kroppens energisentre, også kalt Chakra. De fjerner evt. blokkeringer og sørger for at kroppen din selv kan være med på å heale seg selv. De vender energien så du får et optimal energiflow i kroppen, og de gir deg forståelsen av hvordan du selv kan være med i healing prosessen og skape ro og balanse.

Healingen fjerner eller døyver dine fysiske symptomer. Healing kan åpne opp for muligheten til personlig utvikling.

Samtaleterapi, krystaller, musikk og farger er noen av de mulighetene en helaer kan tilbyr deg i behandlingene sine.

Har du bruk for healing?

Mange ganger merker vi ikke at vi er ubalanse eller har blokkeringer i kroppen vår. Det kan være snakk om mindre gode opplevelser eller hendelser vi i livet vårt har opplevd, og som trenger å bli løst opp og fjernet.

Det er først når de fysiske symptomene dukker opp, via sykdommer, som f.eks. ryggproblemer, hodepine, mageproblemer, spenninger i nakke og rygg, dårlige kne, allergi, magesår mm., eller de mer følelsesmessige problemene sånn som sorg, selvundertrykkelse, aggressivitet, tretthet, depresjon, angst, misunnelse, fobier m.m. at vi begynner å undre oss over hva det egentlig skyldes.

F. eks. er ett av hovedtemaene være at hodepine ikke er noen sykdom – men ofte et symptom på at det er noe galt et annet sted i kroppen, og i stedet for å ta piller ville det kanskje være en bedre ide, å finne ut av hvorfra hodepinen kommer og det den skyldes!

Det samme gjelder for alle de menneskene som går rundt og har lendesmerterer eller nakke/skuldre spenninger, oftest er det fordøyelsen i mage-tarm området som er skyld i disse smertene, samt syreopphopninger, altså at syre/base balansen ikke er i orden i kroppen.

Mange sykdommer kan starte ved at fordøyelsessystemet vårt ikke fungerer optimalt. Det kan skyldes dårlig kost, for lite mosjon, men det kan også skyldes at man er fylt opp «mentalt» og trenger å få løftet ryggsekk sin av, og kikket litt i den.

I stedet for hele tiden å bli behandlet for symptomene, ville det være en god ide, å få hjelp til, å finne ut av hva det er man kan endre for å bevare kroppen sin, sinnet sitt og sjelen sin sunn og frisk.

Healingen er den mildeste og mest kjærlighetsfulle energien vi kan oppleve og gi til hverandre, og oftest ser healeren at mange mennesker lengter etter den totale kjærligheten, kjærligheten til seg selv, troen på seg selv, og det å finne inn veien til sinnet, sjelen og kroppen som unektelig høre sammen, og hvor det bør være en enighet i balanse.

Ved enhver healing bør det være en samtale før og etter behandlingen.

Hvordan virker healingen?

Da svært få mennesker har en indre roen og balanse opplever en healer ofte i sin healing at klienten etter første behandling ofte føler seg lettere, det kommer ut gamle «tårer», de sover mer, det kan skyldes at kroppens selvhealing blir aktivert, (healingen arbeider best i kroppen når den avslappet og i ro) ( healingen kan arbeide i kroppen i lang lang tid etter den er gitt), man kan ha sterke drømmer, og man kan også ha mindre humørsvingninger, – kort sagt – man begynner å åpne opp for gamle følelser og tankemønstre, som trenger å komme ut og som trenger å endres.

Etter andre healing opplever man ofte at man kommer dypt ned i sinnet, og klienten begynner å åpne seg mer, ser og mottar løsninger til sine «problemer», begynner å forstå hva det er som skal gjøres, tar ansvar for seg selv og handlingene sine, – det kan fremdeles være bruk for mer søvn, og humøret blir som regel bedre og lettere.

Etterfølgende behandlinger opplever healeren oftest svært positive – man ser mennesker vokse, ser mennesker som tar ansvar for sitt eget liv, mennesker som endre livssyklus, mennesker som blir glade, finner ro, og som begynner å finne kjærligheten til seg selv, selvtillit blir større, de lærer å lytte til kroppen sin, og forstå dens språk, de ser at det er en mening med det hele, at det er mer mellom himmel og jord.

Utover de psykiske reaksjonene, helbreder healingen også ofte de fysiske symptomene, sånn som hodepine, kne, – rygg/skuldre-problemer, mageproblemer og andre små skavanker man kan ha hatt i lengre tid.

Det skal imidlertid sies at det er ikke to healinger som er like – alle mennesker reagerer forskjellig, alle mennesker er unike og individuelle – ovenstående reaksjoner er dem man oftest har sett – men i mange forskjellige varianter, og i over lengre perioder med healing!

«Det tar tid å fylle opp ryggsekken, og det tar også tid å rydde opp, og tømme den igjen»

Derfor er det individuelt hvor mange behandlinger som skal til før man føler seg i balanse med seg selv. Noen mennesker trenger bare en healing, andre trenger flere.

Man skal alltid søke lege hvis man er syk, ingen healing eller annen alternativ behandling skal erstatte et legebesøk hvis man har det dårlig – man kan kombinere den ordinert legende behandling med alternativ behandling og evt. medisin, og det er alltid en god ide å ha flere muligheter i behandlingsforløpet sitt.

Hvor ofte skal man ha healing?

Når vi går til legen med et symptom eller en sykdom, så får vi en behandling, og noen ganger er det nok, noen ganger skal vi komme igjen etter 1-2 uker – det samme gjelder for healingen, man skal ikke ha healing hver dag, men alt etter det man skal heale for, det vurderes sammen med healeren hvor mange ganger det skal gis healing!

Jo mer spesifikt man kan få klientens symptomer og sykdommer, jo bedre informasjon kan man gi til sine åndelige hjelpere, som jo er dem som heale gjennom Healeren!! Derfor – skal du heale – så gi healerne den informasjonen hun/han skal bruke for å kunne hjelpe deg best mulig!

Harry Edwards, en av verdens beste healere (døde i 1976, 83 år gammelt) forteller at, mange mennesker dessverre tror at en healer skal bevise at de er healere og har kontakt med den åndelige verden, vet selv å diagnostisere klienten, det er en stor misforståelse. Jo bedre informasjon fra klienten du som heale kan gi videre til dine åndelige hjelpere – dess bedre behandling gis det. For på den måten og med den informasjonen kan de fra den annen siden sende presis den spesialisten som skal til for å hjelpe. De åndene som hjelper å diagnostisere, og via tanker og intuisjon mottar healerene budskaper så han/hun kan hjelpe klienten sin på best mulig måte – det kalles samarbeid!

Kan alle mennesker heale?

Det spørsmålet får man ofte som healer.

Det vil være noen healere som bestemt ikke er enige i det.

Mange tror dessverre at det bare er å lære å legge hendene sine på et annet menneske og så kommer energien og vips så er de helbredet, men vi er jo ikke Jesus!! Og det er mer man skal lære …

Healing er mange ting! Healing kan være å gi et klem til en som trenger det, å lytte til et annet menneske, å utdanne seg til lege for å kunne gjøre en forskjell og redde liv m.v.

Healinggaven har vi med oss, men det er ikke alle som skal, eller vil utvikle den, samt arbeide med den, og slik skal det være! – Vi hjelper alle på forskjellige måter i den verden vi nå lever i.

Å engasjere seg i healingverdenen krever tålmodighet, disiplin og styrke, for vi skal minne på at vi arbeider med andre mennesker, og ofte syke menneske som vi har et etisk og moralsk ansvar for, det er ikke alle som vil kunne greie det arbeidet – men dermed ikke sagt at man ikke kan gi en håndsrekning eller være den som lytter når andre er lei av det – det er bare en forskjell, og det skal man være bevisst om

I dag er det blitt moderne å kunne si at man er healer, clairvoyant eller medium, men vi må også konstatere at ikke mange ved hva det innebære, og mange har tatt et helgekurs eller et uke kurs og vips så er de det hele på den halve tiden – slik fungerer arbeidet med åndeverden dessverre ikke.

Vil du være healer, skal du vite at det er noen ting som skal være på plass, man går inn i det 100 %, både i forhold til seg selv, til åndeverden og ens familie, det er noe man bare MÅ gjøre og gjerne VIL. Man kan ikke skille tingene ad – man tar ikke evnene sine fram av skuffen og leker litt, for så å legge dem tilbake igjen – å gå inn i det her arbeid er en 100 % avtale med åndeverden, og man lære alt fra begynnelsen, man lærer fra sine spirituelle guider, man lytter og lærer, og man blir det med rolig. ingen kan bli healere på en uke eller en helg!

Det er korrekt at det finnes skoler hvor man kan utdanne seg, og det er veldig fint, men det er ute i den virkelige verden man lære …. og slik er det også med healing. Teorien skal man ha, man skal kjenne til mennesket, dets kropp og reaksjoner, chakra, aura m.v. men det er først når du står alene i praksisen din og en ukjent person kommer til deg for å få hjelp at du lærer det det vil si å arbeide med healing, å ha det ansvaret, for det er DEG som bære ansvaret i behandlingene dine overfor klienten, IKKE åndeverden, IKKE skolen du har gått på – MEN DU!!

Til slutt vil jeg si at, kurser, gode råd og veiledning fra andre healere, sirkelarbeid, psykologi, samt en god porsjon tålmodighet og sunn fornuft er veien fram hvis du ønsker å arbeide med healing.

——————————–

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk. Den er ikke samtalermedgud.no sin mening. Artikkelen er lagt ut her kun som inspirasjon til egne meninger. Du er hjertelig velkommen til å kommentere artikkelen ved å fylle ut kommentarfeltet under her.

Legg til på Facebook

Legg igjen en kommentar

Merk deg: På grunn av spam må jeg godkjenne kommentaren din før den publiseres. Du behøver ikke å sende den igjen.