Om å spise dyr og om å være bevisst fortida + litt om The Secret

Postet av chowbow 2-04-2008

Jeg fikk en fin epost i dag fra en som har lest denne bloggen. Den eposten omhandlet to temaer som begge er interessante. Jeg gjengir eposten her:

——-

Jeg lurer på dette med at vi spiser fryktelig mye kjøtt, vi utsetter dyrene for en enorm frykt, vi spiser da dette kjøttet som oser av frykt. Jeg vet vi har fri vilje til om vi velger å spise kjøtt eller ikke. Men om du kan snakke med Gud, så vil jeg gjerne vite hva han sier om dette??
I himmelske samtaler med ndw, sier Gud: «det vi ser på forsvinner, det vi motstår består». I bl.a The Secret så omhandler ikke de å se på det som har vært, men fokusere på å enten ha eller eie (veldig mye å ha synes jeg). Holder det med å kun fokusere på være/ha, eller åpner vi enda mer opp om vi ser på tidligere situasjoner også?? Kan jeg få noe tilbake melding på det også?

Tusen takk! Klem fra ****

——-

Takk for klem, klem er godt 🙂 Jeg er glad for å ha fått disse spørsmålene og jeg har spurt Skaperkraften om vi skal spise kjøtt. Svaret jeg fikk var som følgende:

«Dyr eller planter, alt er fra naturen og alt er der for deg uansett. Om det gjelder enten dyr eller planter så har det vært levende før du spiste det og du kan selv velge hva du skal bruke som næring til den fysiske kroppen din. Det er ingen som dømmer den som spiser dyr.»

Jeg spurt om å få mere informasjon, men Gud sa at dette holdt, men jeg ble minnet om at det er ingen plikt å spise dyr selv om man har muligheten. Jeg fikk et råd med på veien. Kostråd fra Gud: «Spis slik at du føler at kroppen din har det best mulig.» (He he, hvis noen hadde sagt til meg for 6 mnd. siden at jeg skulle formidle kostråd fra Gud hadde jeg nok sett veeeeeeldig rart på dem 🙂 )

Når det gjelder den andre delen av eposten så er jeg litt usikker på hva spørsmålet er. Grunnen til at jeg er usikker på spørsmålet er at når man fokuserer på hva man vil være og hva man vil ha så må man nødvendigvis sammenligne det med hva man er/har vært/har hatt. Altså, for å manifistere for for nåtiden må man nødvendigvis også fokusere på tildigere situasjoner, ellers ville man ikke hatt noe å sammenligne med.

Legg til på Facebook

20 kommentarer

 1. Atle sier:

  Da er det jo ikke no galt med å spise mennesker heller da?

  PS: Kan du spørre Gud hva som egentlig er poenget med all ondskapen i verden? Det er greit at vi har en fri vilje liksom, men jeg har vanskelig for å tro at en baby på 6mnd har valgt å bli voldtatt og spist av amerikanske elite-soldater?

 2. paul sier:

  Så mye skitsnakk har jeg skjelden lest på en plass

 3. Simone sier:

  Hei!:) Tusen takk for svar:) Mitt andre spørsmål, skal prøve å utdype det litt bedre. Assså, ang å «rydde» opp i sitt følelsesmønster som er blitt til et kaos i livet. Og som styrer mye av handlinger, og gir gjentatte reaksjoner på forskjellige situasjoner i forskjellige nivåer underveis i livet. Er du fortsatt med??:) Min sannhet var/er den at for å frigjøre disse blokkeringer som gir meg disse «vondtene», har jeg sett på tidligere episoder, og fått en dypere forståelse i meg selv som har frigjort meg fra en blokkering.. Dette har også funket bra for meg. Også får jeg øynene opp når det gjelder å fokusere på det vi vil ha her i livet, det får vi. Enten det er å ha eller å være. Det er jo fantastisk! Eller hur?:) Men holder det, lurer jeg på. Klarer man å rydde seg vekk fra det negative mønsteret i kroppen/psyken med kun positiv tankegang? og dermed frigjøre blokkeringer? Eller er man nødt for å se på det som er vært for å frigjøre seg?? Men i alle tilfelle, når man får en annen forståelse i tillegg, så ser man jo ikke så negativt på det lenger heller… Det her ble kankskje både langt og innviklet.. Jeg merker jeg trenger bekreftelse på jobben jeg gjør med meg selv, som funker så bra for meg. Det er vel egoet mitt som kanksje prøver å sette opp noen hinder for meg:) Jeg vet egentlig svaret mitt selv nå:))))
  Masse klemmer fra Simone

 4. c sier:

  Wow, Simone, hvordan gikk du fra Gud til The Secret på bare et paragraf? The Secret er bullshit. Sorry

 5. chowbow sier:

  Skitsnakk og bullshit hehe. paul og c, takk for kommentarene deres, tro det eller ei, de er like viktige som alle andre kommentarer her. Men dere kan gjerne utdype hvorfor det er skitsnakk og bullshit, da blir det interessant å lese for alle 🙂

  Atle spør: Da er det jo ikke no galt med å spise mennesker heller da?
  Det er et godt spørsmål. Det var også det første spørsmålet jeg stilte meg da jeg fikk svaret ang. det å spise dyr. Jeg har foreløpig ikke gått videre med det spørsmålet fordi det aldri er en reell problemstilling om vi skal spise mennesker eller la være. Men i teorien kan man jo tenke seg at det kan skje. Det har forresten skjedd. Et fly styrtet i Andesfjellene for mange år siden og de overlevende spiste menneskekjøtt for å overleve. De overlevende stilte seg helt sikkert dette spørsmålet.

 6. chowbow sier:

  Det er store eksistensielle spørsmål vi snakker om her på denne bloggen og jeg tar meg selv i å spørre meg selv om det er riktig av meg å spørre Skaperkraften om alt dette. Så jeg spurte Skaperkraften om det er riktig av meg å spørre disse spørsmålene og poste svarene her. Jeg fikk svar:
  «Jo, du gjør riktig med å spørre om alt dette. Men ikke gå for for fram, du har god tid.»
  – God tid? hva mener du med det? «Det betyr at du skal gjøre slik resten av livet.» «
  – Ok, da betyr det samtidig at jeg skal leve et langt liv da? «Ja».

  – Ok, Hva skal vi gjøre med det gamle materiale som vi har i oss og som ikke lenger er tjenelig for oss på en positiv måte? Skal vi jobbe med det materiale? Skal vi bruke det?
  «Ved å lage oss et nytt liv så rydder du opp i det gamle, du nullstiller, eller annulerer det gamle livet og de gamle tankemønstrene. Dette skjer automatisk når du lager deg et nytt liv.»
  – Hvordan vet vi at det skjer automatisk? «Det merker dere, tenk deg om, i situasjoner som før gjorde deg sint og negativ, hva gjør de situasjonene med deg nå? Det er greit at du husker det gamle livet ditt slik at du vet at det nye er bedre, men man skal ikke rote rundt i det gamle livet uten å fokusere på det nye. Slipp gammelt nag og tilgi. Putt alle vonde, sinte og negative tanker i en diger boks og send den boksen til lyset så blir du fri i fra dem.
  – Kan du gi meg et konkret råd til Simone? «Nei».
  – Nei? «Ja, hun jobber bra som hun gjør, ok et lite råd da, tenk lyset.»
  – Hva med The Secret da? «The Secret er en del av helheten, men The Secret omfatter ikke på langt nær alt. Prinsippet i The Secret omfatter forsåvidt alt, men som mange andre bøker så er The Secret spesialisert omkring et tema, og det er helt greit. Hvis du får den boka i handa så les den, hvis du ikke føler for å lese den så la være, det finnes mange veier til sannheten».

 7. Simone sier:

  Hei!
  Tusen takk for svar!:))
  Ha en riktig GOD natt.
  Klem fra Simone

 8. Irene sier:

  Tredje Mosebok, Kapittel 11

  Herren talte til Moses og Aron og sa til dem: 2 Si til israelittene: Av alle dyreslag på jorden kan dere spise disse: 3 Alle dyr som har klover, klover som er kløvd helt igjennom, og tygger drøv, dem kan dere spise. 4 Av drøvtyggere og klovdyr er det bare disse dere ikke må spise: kamelen, for den tygger nok drøv, men har ikke klover; den skal dere holde for uren; 5 og fjellgrevlingen, for den tygger drøv, men har ikke klover; den skal dere holde for uren; 6 og haren, for den tygger drøv, men har ikke klover; den skal dere holde for uren; 7 og svinet, for det har klover, klover som er kløvd helt igjennom, men tygger ikke drøv; det skal dere holde for urent. 8 Kjøttet av disse dyrene må dere ikke spise, og deres døde kropper må dere ikke røre. Dem skal dere holde for urene.

 9. Øysteinfar sier:

  Interessant det med dyrene i moseboken, tror ikke gud sa dette direkte, men enten et opphøyd vesen, romvesen som «lekte» gud, eller så har det blitt lagt til av mennesker som har redigert bibelen opp igjennom historien, det jeg vil vite er HVORFOR en ikke bør spise de. Jeg vet at svinekjøtt er så tungt fordrøyelig at synske kan miste evnene sine for en periode etter å ha spist det, sporstoffene ligger igjen i tarmen i 4 mnd etter at du har spist, så jeg skjønner at det ikke er bra å spise dette for de som søker å ha en mere åpen komunikasjon med den åndelige verden. Tror det er slike hensyn som ligger bak «urenheten» ikke en straffende gud. Revekjøtt f.eks er giftig… Å spise mennesker er ikke straffbart åndelig sett, men høyt utviklede individer velger å ikke gjøre det, fordi de skjønner at de ikke trenger å spise seg selv for å overleve døden. De som spiser mennesker som siste utvei for å overleve, gjør det som en nødvendighet for å fortsette livet i frykt for døden, høyere utviklet sjeler ville bare forlatt kroppen sin og «dødd» og vite at life goes on, og at de bare kan bli født på ny igjen uten å ofre det en tanke.

 10. Irene sier:

  De typene kjøtt vi blir bett om å spise i bibelen, er de som på en eller annen måte ikke er bra for kroppen.

  Her er resten av det:

  9 Dette kan dere spise av alt det som lever i vannet: Alt som lever i vannet, enten det er i havet eller i elver, og som har finner og skjell, kan dere spise. 10 Men alt som finnes i havet og elvene, alt som myldrer i vannet, alt som lever der og ikke har finner og skjell, det skal være en styggedom for dere. 11 En styggedom skal de være for dere. Kjøttet av dem skal dere ikke spise, og deres døde kropper skal dere ha avsky for. 12 Alt i vannet som ikke har finner og skjell, skal være en styggedom for dere. ….
  Les resten her:

  …..http://www.bibelen.no/chapter.aspx?book=LEV&chapter=11

 11. chowbow sier:

  Til atle, hvis du vil kan du lese:
  http://www.samtalermedgud.no/ondskap-vondt-og-godt

  Hei Irene, takk for innspill igjen.
  Dette stemmer ikke med det gud sa til meg. Jeg spurte gud hvorfor det du siterer fra bibelen ikke stemmer med det gud sa til meg. gud svarte at disse reglene du lister opp er et resultat av alle redigeringene som er gjort av bibelen opp i gjennom årene. Det som står i min første post er fortsatt gyldig.
  Og kjære Irene, jeg har redigert kommentaren din og laget en lenke til bibeltekst istedenfor at alt skal ramses opp her. Håper det er greit for deg.

 12. Viktor Viktorsen sier:

  Enig med Gud. Det er trygt for meg å spise akkurat det jeg har lyst på. Slik er det! :-))

 13. la oss prøve på et svar (J) sier:

  Kan du forklare meg på hvorfor de 10 bud sto i kong salemons tempel 100 år

  før de ble skrevt ned i biblen på et fjell

 14. chowbow sier:

  Hei «la oss prøve på et svar (J)»

  Jeg forstår ikke helt spørsmålet ditt. Kanskje fordi jeg ikke er god i bibelhistorie? Jeg er ikke særlig interessert i bibelen for å være helt ærlig.
  Du sier at de 10 bud ble skrevet 100 år før de ble «offentliggjort» på fjellet? Og at de i de 100 år var i Kong Salomos varetekt?

 15. alv sier:

  hei.søkte på noe søkt og fant denne samtalen. synes det er noe relevant her og noe kjedelig.

  De jeg synes er relevante tenker lenger enn eller har spørsmøl ved bruk-kast mentaliteten vi menneskrer har. hvorfor er det greit ?

  jeg har aldrig hatt noen direkte opplevelse av å prate med gud, men jeg tenker at å lytte til sitt indre gir mulighet for å finne ekte realiteter, ikke bare sin egen egoisme. Jeg er egoist, men ønsker å finne et nivå alle mennesker og andre levende vesener kan trives på. Jeg oppfatter meg som realist og plages av folk som ikke ser lenger enn det samfunnet vi lever i i dag. Et samfunn som kjedsommelig slakter ned det meste av liv. Jeg er også en del av dette, men håper folk kan være åpne for at det er selvfølgelig andre måter å leve på. Som jeg så vidt har hørt sier ikke bibelen noe om at man må spise kjøtt. Og i utgangaspunktet var det ikke heller et alternativ, men å ha mulighet til å herske jorda er ikke det samme som å (miss(bruke)) den og dens skapninger. La oss prøve å være medskapninger for hverandre. Det er nok å ta av på lavere energinivå enn kjøtt så vidt jeg har hørt.

 16. Anne Grethe Eikrem sier:

  Visst vi skal gå etter bibelen, så står det vel noke sånt som at Gud sette menneska til å råde over dyra på landjorda, og fiskane i havet. Det var ikkje berre å gå på Rimi å handle då. Blodet vårt innheld same mineral som f.eks. i mold (jord) vi et ikkje mold av den grunn, men får det gjennom kjøt eller nøtter, frukt og grønt etc. men vi kan el. bør ikkje ete berre ein av desse tinga. Tenk litt på at mennesket har streva for å overleve, Og for å ha ei meining med tilverelsen. Vert heilt meiningslaust viss ein skal tru at mennesket vert fødd, og set i ro og vente på døden. Vi treng mat for at kroppen skal fungere, men vi treng kjærleik og omtanke,bekreftelse på vårt eige eksistens. Viss dette hadde vore Guds plan hadde det ikkje vorte så mange av vår rase att. Vi hadde vore utdøydde før det heile starta!

 17. Joachim sier:

  Gud så trangsynte og dumme kristne folk er. Og late. Og de har faen meg ALDRI peiling på hva de snakker om, så hvorfor skal noen tro på hva dem sier om Gud og Jesus og kristendom. Anne Grete Ekrem, hva MENER du med at alle hadde dødd? Det er ingen veganere eller vegetarianere som har dødd av å være det, snarere tvert om, de lever lenger enn andre folk. Du hadde sikkert ikke klart å overleve, siden du hadde begynt å spise mold og jord, men evolusjonen utelukker jo mindre begavede skapninger.
  Jeg har lest i bibelen at Gud fins i alt, og ingen har rett til å ta livet til disse tingene. Det er og en måte og tolke det på. Ikke velg den enkleste løsningen uansett, det er så tåpelig.
  Vi er for mange folk på jorden, og menneskeheten er på vei(med hevet hode, av en merkelig grunn) mot noe langt jævligere enn helvete. Vi må ta grep, og kjære kristne, dere bare ødelegger med svadaet deres.

  Takk.

 18. chowbow sier:

  Det var da litt av ei lekse Joachim. 🙂

  Lev og la leve sier nå jeg. (og stikker gaffelen i biffen).

 19. Veggissen sier:

  Anne Grete: Merkelig at du faktisk mener at om vi mennesker ikke spiser kjøtt og fisk, så venter vi på døden….Da venter faktisk jeg på døden nå- hm. det visste jeg ikke, takk for at du informerte meg…
  Jeg spiser verken kjøtt,fisk, egg eller meieriprodukter og klarer meg utmerket og er i bedre form enn de fleste jeg kjenner.
  Folk flest, kristne, som ukristne lever på en livsløgn. Hvis Gud eksisterer, så sitter han nok nå med hodet dypt plantet i hendene i frustrasjon over at skaperverket hans blir sletet i stykker av en grisk og ignorant art.

 20. Leeza sier:

  Eeeeh..Gud er ikke en persons skikkelse.. tror du kan sammenligne det med radioaktivitet i en ubåt..den kan gå hundrevis av år under havet uten å fornye energi, den bare ER.

  Gud bryr seg heller ikke om du er ond eller god..
  Gud bare besvarer dine handlinger og tanker- nåenn hva de er.
  Om du tenker hard på noe- positivt eller negativt- tiltrekker du deg det bare.
  slik skaper du selv..fordi vi er også GUD..du er gud,naboen,katta mi..hamburgern med svinebacon ;P

  vi må bare rett å slett begynne å lære oss å håndtere disse nye verktøyene..da vil vel alt dette fæle i verden dere referere til forsvinne mer eller mindre.. forhåpentligvis vil pedofile og andre syke jævler åsså vri DNAet sitt slik at de kan vandre ifred her på jorda uten å korrupte små barn som selv vil lære den vanskelige måten….

Legg igjen en kommentar

Merk deg: På grunn av spam må jeg godkjenne kommentaren din før den publiseres. Du behøver ikke å sende den igjen.