Heal deg selv – Kan man heale seg selv?

Postet av chowbow 27-05-2008

Kan man heale seg selv? Svaret er et rungende ja. Og alle kan gjøre det. Du behøver ikke å være «praktiserende healer» eller lignende for å heale deg selv. Du trenger ikke healererfaring i det hele tatt. Jeg skal gi et enkelt og greit eksempel her på hvordan det kan gjøres. Dette er en teknikk jeg har brukt i 15 år uten å tenke over at det egentlig er healing. Men det er healing og alle kan gjøre det.

Mange sier at de får sur mage eller halsbrann av sterk mat og drikke. Eller hvis de sitter i en stresset eksamenssituasjon eller på en eller annen måte er stresset eller redde eller nervøse osv. Sur mage og halsbrann kan også komme uten forvarsel, og da er det ikke lett å spore hvorfor det skjer.

Men halsbrann og sur mage er bare et resultat av angst eller frykt. Magen er sentrum for angst og frykt og det er denne angsten eller frykten som lager halsbrann. Ved å bli kvitt angsten eller frykten så kvitter man seg også med halsbrann/sur mage. Og dermed, ved å heale frykten så healer man magen og halsbrannen forsvinner.

Hvordan gjør du det?

Sett deg ned. Lukk øynene og fri deg fra intelektuell tankevirksomhet. Bare slapp av, men ikke tenk på at du skal slappe av 🙂 Nå skal du følgende ord inni deg. «Jeg er trygg, jeg er trygg, jeg er trygg». Gjenta disse ordene sakte og rolig. Tro på disse ordene og skjønn at de er sannhet. Smak på ordene og føl på ordene. Forstå at de sannhet akkurat som at ordene «Snø er hvit» er en udiskutabel sannhet. Det som vil skje er at når du sier ordene så føler du at det er veldig behagelig og godt å si akkurat disse ordene og du føler at disse ordene er en del av deg. Og på grunn av at ordene er så utrolig behagelige og beint fram deilige så vil du skjønne at de er sanne. For det er fantastisk å føle seg fullkomment trygg. Det er mulig at magen din vil rumle litt, eller ikke, bare registrer det hvis den gjør det.

Sånn, nå har du healet frykten din 🙂

I begynnelsen når jeg lærte meg denne teknikken sa jeg ordene «Jeg er trygg, jeg er trygg, jeg er trygg» og så liksom stappet jeg ordene ned i bakhodet mitt. Stappet og stappet slik at de ikke kunne slippe unna. men nå gjør jeg ikke det lenger, Nå sier jeg bare ordene inni meg. Det er forresten veldig sjelden at jeg har halsbrann nå og jeg bruker kun 3-4 sekunder på å bli kvitt den hvis den skulle oppstå.

Før jeg startet med denne teknikken var jeg veldig plaget med halsbrann. Jeg var hos leger og spesialiater på Ullevål sykehus i Oslo. De er landets og kanskje verdens beste medisinere, men de fant ikke noe grunn til plagen, det eneste jeg fikk beskjed om var at jeg måtte spise piller, muligens resten av livet. Jeg har alltid vært grunnleggende skeptisk til medisiner og jeg godtok ikke dette. Jeg husker ikke akkurat hvordan jeg kom frem til teknikken, det er ikke en teknikk jeg har lest om, den kom av seg selv etter at jeg hade vært hos spesialistene. Det jeg husker at jeg leste på den tiden var at frykt sitter i magen så det nok en følge av den vitenen at jeg utviklet teknikken.

Legg til på Facebook

23 kommentarer

 1. mrb sier:

  Flott teknikk dette, men jeg vil heller kalle det basic NLP enn healing 😉

 2. Jon sier:

  Herregud for noe bullshit! Går det virkelig ann å tro på dette her?

 3. chowbow sier:

  Enig at det basic. Hva NLP er, det aner jeg ikke. Jeg velger å si at jeg healer frykten. 🙂

  Til Jon. Hvordan kan jeg unngå å tro det når det virker på meg?

 4. Jon sier:

  Det kalles overtro kjære deg…

 5. chowbow sier:

  Ja du Jon. Vi mennesker er ofte slikt bygd at det vi ikke opplever selv, det tror vi ikke på, slik er du og slik er jeg 🙂

 6. Rumba sier:

  Slett ikke dumt. Hver morgen jeg står opp sier jeg til meg selv 3 ganger at; jeg er Gud, og det er ingen andre guder enn meg.

  Kanskje en dag vil hele verden falle for mine knær?

 7. Simone sier:

  Kjempeflott chowboy!
  Klart dette virker, funker på absolutt alle som går inn for at det skal virke. Livet er egentlig ikke så veldig komplisert som vi skal ha det til:) Alle disse fysiske symptomene vi bærer på, er kroppens måte å fortelle oss at vi er i ubalanse psykisk. Så å søke i sitt indre, er en fantastisk medisin, som ikke er kjemisk fremstilt, men som får oss tilbake i balanse igjen.. Vi trenger bare være oppmerksom, «lytte»..
  Jeg har et spørsmål til deg:
  Det er masse teorier om at Bush og mennene hans selv stod bak angrepet den 11.september… Vil du spøre Gud om det er sant??
  Klem fra Simone

 8. Kristendommen sier:

  Å heale oss selv, frelser oss ikke. Heldigvis finnes det en som har sagt han er sannheten, veien og livet. Han kan helbrede og han gir klare retningslinjer for hva han forventer av de som tar i mot ham: Å gå i hans fotspor. Men vi er bare mennesker, og det må vi huske. Det finnes kun et menneske som også er Gud, og det er Jesus Kristus.

 9. Loco sier:

  Det funket faktisk..
  Hadde halsbrand nå, gjorde det kanskje 2 ganger, så forsvant den

 10. chowbow sier:

  Hei Loco.
  Så bra at du fikk det til. Og flott at du kommer med tilbakemelding på «halsbrann-healingen» her. 🙂
  Et par av de som har skrevet kommentarer over her trenger tydeligvis litt bekreftelse :-)(vel, hvem gjør ikke det…)

 11. gudhater sier:

  GUD finnes ikke

 12. chowbow sier:

  Hei gudhater.
  Hater du noe som du mener ikke finnes :-D, det er bortkastet energi det…

 13. Musti sier:

  Hei

  Ikke sikkert det funker på hals brann eller noe. men jeg vil si til dere som ikke tror på noen ting.det er dere som ofte føler dere alene,bitre for en gang har dere ønsket noe fra gud, men ikke fått det som dere ville.Hvis denne teknikken hjelper til å roe deg ned så er det topp kjønner egentlig ikke hvorfor dere har kommet inn på denne siden hvis dere ikke har noe tro eller nyskjerrighet:-)ironisk typisk mennesker som alltid er grinete

 14. kk sier:

  Takk:)

 15. MMM sier:

  Slutt å väre så negative.. overtro, bullshit eller faktisk selvhealing, så funker det på denne dama og kanskje funker det på fler også. Alle har sin egen måte og det er ikke alltid at å gå til leger og sånt funker heller!!

 16. robblia sier:

  æ veit de e sant! de er jo nessten samme som de æ gjorde for å bli frisk!hadde angst å masse spenning i magen å bryste.. men jeg tenkte kraftig som om at tankene lå utpå kroppen min! dette er ikke noe tull

 17. robblia sier:

  det er lenge siden nå… jeg greier ikke å få det bra igjenn… kan du hjelpe meg å fortelle meg hva jeg burde gjør? 🙂

 18. Milla sier:

  Alt er energi, Gud er i deg, du er Gud. Les «The Secret». I Kina kaller man det Chi (I Feng Shui mm) Den kraften allehar inne i seg er Gud. Healing, meditasjon, affirmasjon – you name it. Tro på det så vil de skje underverker i livet ditt. Jeg har meldt meg ut av statskirken. Men tror på Gud/kraften i hvert enkelt menneske. Veldig godt å vite!

 19. Keven sier:

  Hørt om placebo effekten?:) Link: http://no.wikipedia.org/wiki/Placebo
  Men jeg tror på healing, men på en litt annen måte, mer som i horoskop og erke-engler.

  Ikke alle kan drive med healing, men alle kan lære kroppen teknikker til å tro hva som helst.

  F.Eks. Unge jenter ønsker så mye at dem kan bli gravide, at tilslutt så begynner magen å vokse og puppene begynner å produsere melk.

 20. chowbow sier:

  Keven, fint innlegg, og jeg er helt enig. Og jeg kan legge til at det er jo det samme hvorfor man blir bra igjen så lenge man blir bra igjen 🙂

 21. linek sier:

  Synes dette var en fin idee. og du er virkelig flink som tar tak i dine problemer.. Til Jon: hva gjør du på denne siden siden du synes dette er overtro, du har nu tydeligvis interesse på feltet. 🙂 negative folk som deg skaper bare negative energier. Tenk heller på dette som noe positivt og ros andre som får det til..det som er viktig er jo at det virker.

 22. Aleksander sier:

  kristendommen, hvordan kan du faktisk si sånne teite, dumme idiotiske ting om at jesus kun er det eneste menneske som er gud!? Du er jo hjernevaska av kristendommen? Akkurat som 95% av resten av verden synes litt synd på dere egentlig. Og til dere som sier at ikke healing fungerer, eller meditasjon. Burde egentlig bare lære dere selv å ha tro på seg sjøl. Og alltid se på deg selv som en egen gud. Tro på seg selv, det kommer du langt med. Og ikke tro på det man ikke opplever,ser selv, er lett for svake mennesker å gjøre. For noe vås sier jeg! Jeg er en optimist, en kjærlighetens mann og jeg velger å gå denne rette stien som føles riktig for meg selv! Uansett hva den gale verden vi lever i prøver å veilede meg mot, som igjen er frykt, hat, the dark side.. Nekter jeg å ha noe med å gjøre, setter bare opp det enorme lyset jeg har inni meg. Så forsvinner all ondskapen og sjela mi blir rolig og balansert igjen.

 23. Christer sier:

  Syntes det var en bra blogg. Jeg sa disse ordene: «Jeg er trygg….» og jeg kunne føle en deilig og behagelig følelse.. En stor takk til deg for denne teknikken!

  Tror også på healing.
  😉

Legg igjen en kommentar

Merk deg: På grunn av spam må jeg godkjenne kommentaren din før den publiseres. Du behøver ikke å sende den igjen.