Hunder forstår språket vårt

Postet av chowbow 17-10-2008

Hunder forstår språket vårt

Hundeeiere er ikke i tvil om av hunden deres forstår dem – ja, nærmest kan lese sin herres tanker. Men det skal mer enn en begeistret hundeeier til å overbevise forskerne om at det er korrekt at hunder forstår menneskespråk.

Nå har vitenskapen imidlertid funnet ut av at det er noe i snakket med språkforståelse mellom mennesket og dets beste venn. Atferdsforskeren Brian Hare fra Harvard Universitet i USA mener at hunder har utviklet noen genetisk fundert intelligenstrekk, som gjør dem i stand til å oppfatte den menneskelige kommunikasjonen. Forskjellige forsøk viser at hunder overgår både vår nærmeste slektning i dyreriket, sjimpansen, og sin egen forfader, ulven.

Atferdsforskere ved Eötvös Universitetet i Budapest mener at hunder har utviklet en særlig evne til å se på ansiktet vårt. Det er en menneskeatferd for kommunikasjon å se på hverandres ansikt og dette atferdstrekket har vi mennesker framelsket hos hundene.

Vi har imidlertid også lært oss å forstå en del av hundespråket. Selv mennesker som ikke har omgang med hunder, kan på lydopptak med hundebjeffing avgjøre hvilket humør hunden er i.

——————————–

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk. Den er ikke samtalermedgud.no sin mening. Artikkelen er lagt ut her kun som inspirasjon til egne meninger. Du er hjertelig velkommen til å kommentere artikkelen ved å fylle ut kommentarfeltet under her.

Legg til på Facebook

Legg igjen en kommentar

Merk deg: På grunn av spam må jeg godkjenne kommentaren din før den publiseres. Du behøver ikke å sende den igjen.