Døden – Kan et atom dø?

Postet av chowbow 19-04-2008

Jeg var på en liten samling i går sammen med noen andre mennesker for å jobbe sammen med kjærlighet, helhet og jording. Vi skulle etterhvert jobbe med døden og våre oppfatninger/tanker/fordommer osv. ang. døden. Jeg satt med øynene lukket og tenkte ikke på noe spesielt. Plutselig så jeg for meg at verden ble snudd opp ned. Jeg ble svimmel og litt uvel av dette, men satt fortsatt og vente på at noe mere skulle skje. Etterhvert begynte det å drysse gullstøv ned fra den verden som var opp ned og jeg løp ut og danset naken og koste meg virkelig i gullstøvet. Bare danset og lot herlig gullstøv strømme over kroppen.

Det er ikke så vanskelig å tolke dette synet, jeg mener at synet mitt på døden ble forandret og at det var flott at det ble en forandring.

Men det var ikke slutt med dette. Noe senere hørte jeg gud spørre meg.

– «Er du redd for døden?»

Nei, jeg er ikke redd for at døden finnes, svarer jeg.

– «Vil du lære om døden?»

Ja, men er det skummelt eller farlig? for da vil jeg ikke, sier jeg.

– «Nei, det er ikke skummelt».

Greit, da vil jeg lære.

– «Vil du lære at døden ikke finnes?»

Ehh, jaa…

– «Ok, slik er det. Når kroppene våre blir lagt i jorden så løser alle atomer og mindre deler seg fra hverandre og sprer seg eterhvert utover jordkloden. Kan et atom dø?»

Kan et atom dø? gud stiller det som et retorisk spørsmål og det eneste svaret er selvsagt nei. Så jeg svarer nei.

– «Og på samme måten som atomene fra kroppen vår sprer seg utover og etterhvert befinner seg på milliarder av steder på jordkloden så er sjelen vår i like mange dimensjoner eller eksistensnivåer samtidig.»

Og slik forklarte gud meg at døden ikke finnes.

Legg til på Facebook

17 kommentarer

 1. Chemie sier:

  Vel. Gud tar feil.

  Et atom kan dø. Det kan i alle fall slutte å eksistere slik det en gang var – løse seg opp i alle sine «bestanddeler» akkurat slik som skjer med et menneske når det dør.

  Dette skjer daglig – hele tiden.

  Chemie

 2. Eirik sier:

  Det er riktig som du sier, at et atom ikke kan dø. Men det du også bruker som en begrunnelse for at døden ikke finnes, er at vi har en «sjel». Jeg tror ikke på denne «sjelen», og mener at alt som gjør oss til den vi er, vil bli borte idet vi dør. Hvis mennesket har en sjel, forutsetter dette at alle andre dyr også har en sjel. Dette kan selvsagt være riktig, men ikke noe jeg personlig tror noe på

 3. chowbow sier:

  Chemie, takk for at du tar opp tråden. Jeg har en tendens til å skrive fort og ikke få med alle detaljer og nyanser som er opplagte for meg, men som selvsagt ikke er opplagte for andre fordi andre ofte ikke har gjort seg akkurat den erfaringen det gjelder. Du gir meg en sjanse til å utdype.

  Det gud sier er at bestanddelene i et atom ikke kan dø og derfor kan ikke et atom dø heller.

 4. Torstein S sier:

  Så kom fysikeren og sa:
  – «Vil du lære om atomfysikk?»
  Jeg er litt redd for at du kommer til å ødelegge mitt syn på døden, men ok, sa jeg.

  – «Okei. Det har seg slik skjønner du, at atomer er materie. Materie kan bli energi, ja, du har kanskje hørt om Einsteins berømte likning E=MC^2?»

  Ehhh, det hørtes litt skummelt ut. Jeg gikk på Steinerskolen skjønner du, svarte jeg svakt.

  – «Hmmm, okei. Jeg forstår. Men altså; masse kan bli energi og siden entropien i universet da har steget betyr det at sannsynligheten for at denne energien skal gå tilbake til et atom er svært svært liten. Å vinne i lotto i den sammenhengen vil like sannsynlig som at et eple er et eple fra et sekund til et annet. Med andre ord, atomer kan gå bli ødelagt. Det kan skje på flere måter, den ene er at det møter sitt «antiatom». For universet består for det meste av antimaterie og svart energi. Og det kombinert med et «jordlig» atom, er en eksplosiv blanding. Så du skjønner, når du er død vil alle atomene du besto av til slutt forvitre og bli energi uten form, retning eller mål.»

  Hmm, okei sa jeg. Og slik forklarte fysikeren meg at døden finnes.

 5. chowbow sier:

  Hei Torstein. Flott skrevet. Fint med flere innfallsvinkler og i tillegg til fysikeren så har du nok en liten komiker i deg. (steinerskolen… 🙂 morsomt).
  Det at et atom blir til energi betyr ikke at det dør, det betyr at det forandres. Så fysikeren Torstein har da forklart at døden ikke finnes?

 6. Tomas sier:

  Hei.

  Jeg vet ikke om det er et litterært grep du gjør, når du sier at du snakker med Gud. Omtrent som i Den lille prinsen eller profeten av Gibran.

  Skulle det imidlertid være slik at du mener å ha dette fra Gud ser jeg grunn til å spørre meg: Må hverdagsfilosofi være fra Gud for å bli spennende nok?

 7. Pelle sier:

  Her virker det som om det er en vesentlig svikt i definisjonene som er forutsetningene for utsagnene her.

  «Når kroppene våre blir lagt i jorden så løser alle atomer…»

  Etter vanlig definisjon og lovgivning er kroppene DØDE når de legges i jorden!
  Ergo eksisterer døden pr definisjon!

  Med mindre det kan finnes bevis for at sjelen eksisterer og har en atomær oppbygning blir det også meningsløst å knytte sjelens udødelighet til spørsmålet «kan et atom dø?».

  Enighet om definisjoner er en forutsetning for all fruktbar diskusjon. Hvis ikke blir det raskt bare en utveksling av misforståelser!

  Med andre ord: DEFINER!!

 8. impetus sier:

  chemie, du sier at et atom dør fordi det løser seg opp og sprer seg, gud sa at mennesket ikke dør, bare løser seg opp og sprer seg.. ehh.. du prøver å motbevise et utsagn med å bruke samme utsagnet? hmm.. du beviste nettopp at atomet heller ikke dør, bare løser seg opp og sprer seg.

  Torstein S, du sier at døden finnes fordi atomene løser seg opp i energi og sprer seg, det er konseptet «atom» som forsvinner, til fordel for skapelsen av konseptet «kaotisk energi», ingenting har forsvunnet da energi bare kan endres, ikke forsvinne, eller dø. Entropien (læren om at ingenting er reverserbart) i universet vil til slutt kolapse og lage et omvendt big bang, så kommer et nytt bigbang og ny materie formes, dette kalles guds inn og utpust.

  Thomas, tror han snakker med gud på samme måte som de gjorde for 2000 år siden, de ble/blir ikke sett på som gale, men vi blir… hmm…

  Pelle, døden eksisterer som konsept, basert på teori basert på mangelfull fakta og begrenset observasjons muligheter, derfor er den ikke riktig definert.

  Vi tror at døden er det siste du som person erfarer, men du fortsetter bare uten den fysiske kroppen, derfor er ikke DU død, men kroppen din er etter biologisk definisjon død, men ikke selvet DU. softwaren din er ikke tapt selv om hardwaren har krasjet 🙂

 9. Viktor Viktorsen sier:

  I dag slo det meg at det var igrunnen rart det gud fortalte deg.

  Synes å huske at det i en av bøkene til Walsh (himmelske samtaler), der sammenlignes døden med ballongen (=mennesket) som luften går ut av, men blander seg med all annen luft, og forblir usynlig, men ER likevel.

 10. chowbow sier:

  «men ER likevel».
  Ja, det var jo det som var essensen i det gud sa til meg.

 11. Lars sier:

  Hei til dere alle sammen
  Eg/ vi er alle opptatt av gud å dens eksistent/
  Kva tror dere på ?
  Eg driver og med hiling å er veldig opptatt av vor dette kommer fra er det gud ?
  Dette har fått meg til å se meg om kring
  Eller kommer det fra den indre jorklode som vi nesten ikke har hørt om.
  Om dere søker på google
  娨søker på area51 er det mange linker om den indre jordklode.

  Der blandt skrevet om oppdagelsen av den indre jord klode..les det..god høst til dere

 12. chowbow sier:

  Hei Lars.
  Hva har den indre jordklode med healing å gjøre? Du må nesten forklare litt nærmere og konkret hvis du vil si oss noe. Kommentaren din er veldig luftig og svevende 🙂

 13. Dag sier:

  Nok en gang slår det meg at mange av disse «svarene» du har fått fra Gud er vel egentlig de svarene Gud ga Neal Donald Walsch i himmelske samtaler»? Du er avslørt, he he…:-)

 14. chowbow sier:

  Bra at du kjenner igjen svarene, det betyr at vi får de samme svarene. Kan ikke se noen grunn til at vi skulle få forskjellige svar heller. Hvis svarene hadde vært forskjellige så ville jeg begynnt å lure. Hehe, jeg har ikke lest mere enn 20 sider i den første boken hans så jeg må nok skuffe deg med hensyn til den avsløringen 🙂 Jeg kjøpte faktisk to av bøkene hans for å lære litt mere om han, men fant ut at det som står i den første boken er så utrolig selvsagt at jeg bare la bøkene på hylla etter 20 sider.

 15. åge sier:

  Til du som er så opptatt av å snakke med Gud, hvorfor spør du han ikke om hva som skjer når vi er døde i steden for å bruke tiden din her på atomer å piss?
  Det slår meg gang på gang med «synske» folk som hevder de har kontakt….. Hvorfor spør de ikke bare: du hvordan var døden og hvordan har du det nå?

 16. Plan sier:

  Et atom dør ikke, det går bare over i en annen form; blir til et annet grunnstoff. Når vi dør, tømmes kroppen vår og alt levende vesens kropper for en del atomer, men fortsatt består vi av atomer en massë, noen varer fortsatt som levende materie i en stund, slik at de kan nedfryses og brukes i transplantasjoner. Resten blir enten til CO2 ved kremasjon, og aske, som også består av atomer. Resten går over til jord vha forråtnelse spist opp av bakterier, ormer, mark, deres avføring, som også har atomer. Over millioner av år blir vi til bl.a. olje og gass, som alt annet fossilt materiale. Eller vi blir til jord, hvis graven blir gravd opp. Alt er en evig runddans. Av atom (jord, støv, stjernestøv) er du kommet og til atom vil du bli. Hva sjela, bevisstheten, tanken er, er vel heller bølger av elektromagnetisme, som forsvinner ut i universet, og kan muligens nåes av såkalte vidunderbarn, hvor de blir lagret i deres bevissthet. Det er et mere komplisert og vanskelig å angripe fenomen.

 17. Plan2 sier:

  Enig med Plan. Jeg låner deler av det ddu skriver, da det er i samsvar med annet jeg har lest. Dette med sjela, tanken, bevisstheta er vel et emne som ingen har kan forklare, da det ikke kan bevises. Men enig, det er nok elektromagnetiske bølger som gjør som alle radiobølger som er sendt ut fra radiostasjoner rundt om i verden, og de forsvinner nok etter en stund, bølgelengden tatt i betraktning. Lys er bølger,

Legg igjen en kommentar

Merk deg: På grunn av spam må jeg godkjenne kommentaren din før den publiseres. Du behøver ikke å sende den igjen.